KAPELICA SV. JOSIPA RADNIKA DOBILA FASADU – UREĐUJE SE UNUTRAŠNJOST

Kamen temeljac za novu kapelicu u Murskom Središću svečano je položen 26. studenog 2016. godine. Kapelica Svetog Josipa Radnika gradi se u ulici Marka Kovača, a planovi za njenu izgradnju doneseni su na sastanku u župnom dvoru u listopadu iste godine.

unnamed-37

Grad je uputio preko 20-tak poziva poduzetnicima i obrtnicima s područja Grada Mursko Središće sa namjernom da financijski ili donacijom građevinskog materijala pomognu u izgradnji same kapelice. Sastanku su prisustvovali: gradonačelnik Dražen Srpak, predsjednik Gradskog vijeća Miljenko Cmrečak, župnik vlč. Tomislav Antekolović, Andrija i Igor Tekeli iz tvrtke „Tekeli projekt inženjering“ koji su ujedno i projektanti kapelice, direktorica tvrtke Auto servis i autoprijevoz Marija Dobranić,  direktor tvrtke Murs-ekom Juraj Zadravec, vlasnik tvrtke Autoprijevoz-niskogradnja Branko Žganec, te predstavnici Upravnog vijeća Župe Marije Kraljice i sv. Ladislava.

Danas četiri mjeseca kasnije kapelica je pred samim dovršetkom s uređenom fasadom dok je još ostalo njeno unutrašnje uređenje. S obzirom na to da će svečano otvaranje biti 01. svibnja ona će biti u potpunosti dovršena i puno prije zadanog roka.

17758082_1227102790720883_367565157_n

Grad Mursko Središće je za izgradnju kapelice u 2016. godini izdvojio 50.000,00 kuna, a ove prema proračunskim mogućnostima. Veliku pomoć dali su mnogobrojni sponzori i središćanski gospodarstvenici novčanim sredstvima ili građevinskim materijalom.

Inače mjesto za ovu kapelicu predviđeno je još 2007. godine kada je gradonačelnik bio Rudolf Klennert, a evo sada nakon 10 godina ovaj je projekt uspješno realiziran.

(rt, foto A. Jurak)

02