KAKO ŽIVE BRANITELJI U MIRU – IZLOŽBA U SVETOM MARTINU NA MURI

Jučer je u Svetom Martinu na Muri održana izložba „Branitelji Domovinskog rata u mirnodobsko doba“ koja je obuhvatila njihov rad, uključivanje u svakodnevni život te poštivanje i sjećanje na suborce koji više nisu sa njima.

 

Izložba je priređena povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te dana Hrvatskih branitelja. Prisustvovale su joj udruge iz okolnih mjesta pa i ona iz Murskog Središća. Bili su tu još predstavnici KUD-a Sveti Martin na Muri, NK Poleta, umirovljenika i Udruge voćara i vinogradara kao i ostali uzvanici.

 

Ovaj događaj otvorio je predsjednik UDVDR Sveti Martin na Muri Željko Fajfar, a uvodni govor održala je zamjenica načelnika općine Petra Novinšćak. Svim prisutnima obratio se i načelnik općine Franjo Makovec koji je biranim riječima i pohvalama dao potporu braniteljima. Govorili su još tajnik županijske UDVDR Dražen Tkalec i vijećnik Branko Polanec.

 

Molitvu za sve pokojne i žive branitelje vodio je velečasni Ivan Herceg, a izložba je završila prikladnim domjenkom uz koji su se evocirale uspomene iz Domovinskog rata. (tekst i foto Anđelko Jurak)