JUTARNJI DOMJENAK

Na utakmici u subotu pao je dogovor skupine Rudarovih navijača da nedjeljno prijepodne provedu na juniorskoj utakmici u mirnom domjenku uz degustaciju gljiva.

Kako takvoj ekipi ne moraš ovakvu ideju ponuditi dva puta, odmah se stvorio organizacijski odbor, podijeljena su zaduženja i u nedjelju ujutro našli su se na okupu.,Glavni meštar od kuhinje bio je Mladen Vuri-Ćufta koji je na svoja nejaka pleća preuzeo većinu poslova. Osoba koja voli rane jutarnje šetnje šumom iskoristila je to i nabrala impozantnu količinu gljiva sunčanica, koje je već očišćene i spremne za pripremanje donio na domjenak njegova desna ruka, šogor Vuglač Žarko koji se prihvatio prženja gljiva koje je Ćufta spremao.

.Svatko iz odbora imao je svoje zaduženje pa su se tako Bogdan Zoran-Čalasan, Smolković Marijan, Rob Josip–Joco te Šoltić Dražen pobrinuli za ulje, jaja,brašno, prezlu i naravno plin koji im je ponestao.

Kako se kod takovih ekipa uvijek nađe i društvo koje mora degustirati i dati ocjenu, nije dugo trebalo nagovarati popratnu ekipu na čelu sa gradonačelnikom, Drošom, Rupicom,Smiljanom, Rajkom. Franjom, Dacom., braćom Šoltić, Ćifom i neizbježnim oružarom Dadom, te mojom malenkosti,  da damo završnu ocjenu pripremljenoj klopi. Kakva je bila ocjena zaključite sami po  tome da Ćufta i Žarko jednostavno  nisu mogli tom brzinom pripremati gljive kojom smo mi to uspjeli smazati. Malo su nam dojam pokvarili naši juniori koji su usprkos dobroj igri u zadnjoj minuti izgubili od lidera na tablici ekipe Kotoribe.

NK “RUDAR” – NK ” GRANIČAR “Kotoriba 3:4 (1:3)

Da ipak prijepodne n ebi završilo sa tugom, pobrinuli su se naši pioniri koji  su utakmicu odigrali u Križovcu  i pobjedili Zebanec sa 10:2.

Tužan je ostao samo naš mačak Rudarko, jer gljive ipak  nisu bile po njegovom ukusu.

Tako smo uspješno završili lijepo druženje uz degustaciju gljiva u nadi da nam Ćufta ipak nije podvalio neke ludare što ćete se u budućnosti moći i sami uvjeriti.

 

Ćufti i njegovoj ekipi zaista hvala na lijepom druženju i odličnoj klopi.        (Zlatko Rihtarec)