JOSIPA I IVU DIJELI 80 GODINA, A SPAJA LJUBAV PREMA PSIMA

Jedan od najstarijih Središćanaca Josip Radovan kojeg svi u gradu jednostavno zovu Sipe ima 88 godina no bez obzira na to nije ga napustio njegov vječiti optimizam, društvenost i samo njemu svojstven humor ili kako bi mi rekli zajebancija. Svaki dan može ga se vidjeti na ulicama grada kako u šetnju izvodi svoja dva ljubimca, male psiće za koje kaže da u stvari oni šeću njega. Kada smo ga upitali gdje ih je nabavio odgovorio nam je naravno, na svoj satirični način.

03

„Znate kaj, ja imam dvije unuke koje studiraju u Zagrebu pa su nabavile ove psiće. One su mislile da su od pliša, a kada su u stanu počeli lajati susjedi su se pobunili pa su ih unuke jednostavno donijele meni na udomljavanje. Sada me zabavljaju i krate vrijeme, a jednostavno i uživam u šetnji s njima“

02

Na jednom od takvih izlazaka upoznao je Ivu Antolović, 8-godišnju curicu koja također voli male psiće pa svoju Donu  redovito izvodi u šetnje, najčešće na šetnicu uz Muru jer se Dona sprijateljila s gradskim racikama pa ih svakodnevno ode pozdraviti.

01

04

Tako su Sipe i Iva postali prijatelji koji se redovito susreću, a i njihovi psići su se upoznali pa ih je ponekad teško razdvojiti. Ova simpatična priča svjedoči da godine nisu važne i da generacijski jaz može više povezivati ljude nego ih razdvajati.

(R. Tomanić)

05