Josip Novak iz Murskog Središća: „Da bi izravnao svoj teren susjed mi potkopava ogradu koja bi se mogla urušiti“

Kako bi zabilježili jedan slučaj koji se događa između dva susjeda u ulici Ruđera Boškovića u Murskom Središću, pozvao nas je Josip Novak i pokazao činjenično stanje na terenu.

Evo što nam je rekao:

„Nalazim se u velikim problemima i to zbog susjeda koji, da bi izravnao svoj teren, potkopava moju ogradu koja bi se na kraju mogla i urušiti. Razgovarao sam s njim, no bez uspjeha. Zatim sam slučaj prijavio gradskom komunalnom redaru koji mi je rekao da će me obavijestiti o svemu što su poduzeli. Također sam nazvao i Međimurske vode jer je taj isti susjed skinuo metar zemlje iznad terena kojim prolazi kanalizacija, a koliko sam informiran zemlja ispod koje je kanalizacija ne smije se uopće dirati.

Foto: Josip Novak na terenu ispod kojeg prolazi kanalizacija

Sada čekam odgovore te sam ogorčen i iznenađem postupcima svog susjeda, ali pitam vas, tko na mom mjestu ne bi bio?“

Kad smo već kod ulice Ruđera Boškovića, koja je slijepa ulica i na njenom kraju je postavljena fizička barijera u obliku željeznog stupa, zapazili smo sljedeće.

Stup se može jednostavno malo podignuti i položiti na zemlju tako da svi oni s kamionima kojima je ovo jednostavniji put, mogu nesmetano voziti. Poslije stup samo podignu te je sve kao prije, kao da se ništa nije dogodilo.

(tekst i foto: R. Tomanić)