Jasminka Podvez o objavi Josipe B.: Ovo je nažalost naše zdravstvo koje je odavno propalo. Molim vas da pročitate do kraja i vidite što se zapravo događa

Komentarom ispod članka o koroni oglasila se naša stalna čitateljica i komentatorica iz Čakovca Jasminka Podvez koja je prenijela objavu Josipe B. iz Zagreba. Za sve one koji taj komentar neće pročitati na našoj Facebook stranici mi ga objavljujemo na stranici Muralista.

Sinoć mi je beba (10mj) kurila temperaturu, koju smo pokušali skinuti sa sirupom, ali bezuspješno.

Uputili smo se na KBC Rebro. Došli smo i naravno ispunjavaju se papiri za koronu. Šalju me na pedijatriju, sa pedijatrije me vraćaju na šalter kako bih se mogla prijaviti da bi me primili na pedijatriju. Sa šaltera me šalje van na hladno sa djetetom i to stepenicama za izlaz u nuždi. Zvonim i govorim o čemu je riječ. Primaju me i stavljaju u sobu sa gospođom koja također ima bebu (2mj).

Sestra mi govori kako sam djetetu dala jako malu dozu sirupa i da zato temperatura nije skinuta, te mu ona daje čepić i temperatura nakon nekog vremena pada.

Čekam ja, čeka gospođa sa bebom da nas netko obiđe. Zove ona sestru, te ju usput upitam kada će nas netko pregledat jer mi dijete plače na što mi ona bahato odgovori “Niste jedini koji čekaju, ima ih ispred vas”.

Primi nas doktor nakon ne znam ni ja koliko, i to u sobu sa dva otvorena prozora i to širom. Da napomenem da su mi dijete prethodno ostavili u bodiju samo.

Pregledava mi dijete, a ono plače i vrišti do te razine da se počelo gušiti. On mrtav hladan šuti, sama uzmem dijete i okrenem ga da povrati. Prozor otvoren i dalje, hladno joj puše po leđima.

Doktor mi govori kako nema ništa zanimljivo na plućima. Što bi to njemu trebalo biti zanimljivo na plućima bebe od 10mj???

Nakon dužeg vremena dolazi sestra vadit krv, i uzeti bebi urin. Dijete opet plače i vrišti od straha do te mjere da se opet počelo gušiti i povraćati. Okrene mi sestra dijete na bok i stisne podlakticom glavu kako je dijete nebi moglo okrenuti. Sva u šoku, gledam šta se dešava. Odlazi i ostavlja nas u prostoriji gdje su prozori otvoreni i grijanje nije upaljeno. Naravno zatvorila sam prozore.

Zove muž i govori kako mi je dijete u hladnoj prostoriji golo. Na što mu sestra odgovori da se nalazi moraju čekati i da je to procedura i poklopi mu.

Zovem sestre najmanje 15 puta da mi donesu naše stvari. Svaki put su rekle da budu i naravno da nisu. Što su radile?

Sjedile za šalterom bez maske i pijuckale kavicu. Nisu mi dali da ja odem po stvari, ali nisu ih ni one donjele. Dijete mi spava na rukama jer je krevet ispovraćan i nema gdje leći.

Dolazi opet sestra i govori kako će nas testirati na koronu, jer moraju sve testirati. Nalaz se čeka 6-8h, i to u bolnici. Ne možeš se testirati i otići kući čekati rezultate. Govorim joj da mi da papire i da odlazim sa svojim djetetom kući. Čekam da doktor to riješi. Govorim mu kako ću otići na drugo mjesto potražiti mišljenje, pa makar bilo i privatno. On mi govori kako će me i tamo testirati. Naravno da hoće, ali kod njih ne moram čekati nalaz 8h u bolnici gdje mi muž ne može donijeti niti vode, a niti za pojesti nešto.

Seatra mi 10min prije odlaska kući donosi stvari i pali grijanje.

Dakle 2,5h moje je dijete bilo u bodiju kratkih rukava i smrzavalo se jer nam oni nisu donijeli stvari kako bi mogli pijuckati kavu.

Nas i ženu sa bebom(2mj) šalju stepenicama za izlaz u nuždi kao da smo šugavi, dok svi ostali čekaju unutra sa djecom.

Od kad smo došli, sve dok nismo otišli kući nikoga nisam vidjela da su primili iako je sestra rekla da ih ima ispred nas.

Ako ih ima, zašto sjedite i pijete kave na šalteru umjesto da radite da što prije ljudi završe i idu svojim kućama.

Više od 2,5h smo mi sjedili unutra za pregled koji je mogao biti gotov za najviše sat vremena. Sve im je izlika korona.

Da bi stvar bila još bolja, gospođi sa malom bebom u 2 ujutro donose test za koronu i govore kako su negativni, ali da beba ima neku bakteriju i da oni ne znaju gdje je, ali bitno da bebi prepisuju antibiotik.

Recite vi meni sada, dokle ćemo ovako? Dokle ćemo dopustit da nam gaze naše najmlađe? Dokle ćemo dopustiti da nam mažu oči?? Dokle?

Josipa B.