JANI, MARINKO I TOMICA IZVRŠILI INVAZIJU NA SLOVENIJU – KROEJŠN INVEJŽN: FALL OUT TRIO, STONEBRIDE, DRONE HUNTER, MOKRE GLJIVE

Grupa Fall Out Trio osnovana je 2001. godine u Međimurju. Sviraju instrumentalnu glazbu i u svojim radovima miješaju različite stilove nastojeći dobiti nove i neobične kombinacije. U želji da izbjegnu plesne ritmove, koji prevladavaju na današnjoj sceni, koriste nepravilne ritmove kako bi dobili psihodelični ugođaj. Članovi grupe su Jani Podgorelec iz Murskog Središća, Brezja (gitara), Tomislav Poje iz Koprivnice (bubnjevi) i Marinko Pintarić iz Peklenice (bas). Do sada su nastupali u zagrebačkim klubovima (Route 66, Praćka, Spunk, Sax) i u inizemstvu (Slovenija i Njemačka).

Ovaj su mjesec (16.01.2014.) nastupili u Sloveniji u ljubljanskom Klubu Gromka zajedno sa sastavima Stonebride, Drone Hunter i Mokre gljive. Glazbena večer nosila je znakoviti naziv Kroejšn invejžn, a evo što o našim dečkima pišu slovenski i domaći mediji:

Fall Out Trio (experimental/fusion/psychedelic) http://www.myspace.com/fallouttrio http://www.youtube.com/v/XqGKW969Ltc Fall Out Trio so prava osvežitev na sceni. Trio obstaja že 12 let, a so se šele zadnja leta pričeli kopati v primerni medijski pozornosti. Različni glasbeni kritiki in “kritiki” se ne morejo odločiti o njihovem stilu igranja, saj mešajo psihedelijo šestedesetih, jazz, avant-gardo, alternativni rock in tako dalje. Ma jebiga, recimo, da je to fusion. Prepričajte se v živo, ker na odrih, po pričevanjih nedolžnih mimoidočih, katerih ušesa ne bodo nikoli več enaka, UBIJAJO! 

Pravo osvježenje na sceni. Sastav koji postoji već dvanaest  godina, ali u posljednjih par godina je počeo dobijati primjernu količinu medijske pažnje. Različiti kritičari još ne mogu odrediti točne utjecaje i muzički pravac kojim se kreće ovaj trio ali svakako utjecaji se mogu naći u psihodeliji šezdesetih i sedamdesetih, jazz-u i avangardnom alternativnom roku. Ajde recimo da je to fusion. Ali kakav? 

KSET-ovi stari poznanici Fall Out Trio ponovno dolaze u mjesto gdje je bilo lijepo i njima i publici. To što su momci iz Peklenice, Brezja i Koprivnice ne znači da će vam priuštiti večer popevki, no nismo sigurni kako bismo nazvali tu vrstu glazbe koju oni izvode.
Jedino što je sigurno je da je instrumentalno. Dalje je već problem. Moglo bi biti rock. Opet, moglo bi biti i jazz. Ne bi bilo nelogično nazvati ih ambijentalnom glazbom. Ima i mrvica metala. Ponekad vuku i na blues i folk. Ni psihodelija nije pogrešna riječ. Odustajemo. Dođite i poslušajte tri dobro poznata muškarca. Nije bitno što su, bitno je da dobro sviraju. A u to smo se već uvjerili!

 

                                                                  (R. Tomanić, foto Vinac Dražen Vinko Novak)