Izložba fotografija u CZK “Rudar” – Zrinska garda u objektivu Miroslave Novak

U subotu 12. svibnja povodom Dana Grada Mursko Središće u 10,30 sati svečano je otvorena izložba fotografija Zrinske garde Čakovec, autorice Miroslave Novak koja je bila smještena u Multimedijskoj dvorani Centra za kulturu „Rudar“ Mursko Središće. Izložbu je službeno otvorio gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak i predsjednik Zrinske garde Đuro Bel uz postavu Zrinske garde.

Miroslava Novak rođena je 12. 01. 1988. u Čakovcu. Osnovnu školu završila je u Pribislavcu, a srednju Ekonomsku i trgovačku školu u Čakovcu. Nakon završetaka srednje škole odlučila je  upisati studij na Katoličko-bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Volontira u Gradskom društvu Crvenog križa Čakovec i Interventnom timu Međimurske županije.

Dolaskom na svoje radno mjesto naslijedila je i izbornu nastavu fotografije, a tada je i započela njezina ljubav prema fotografiji. U tom trenutku o fotografiji nije znala gotovo ništa. Učenici koji su u toj grupi bili već nekoliko godina zapravo su bili njezini učitelji, na neki način. Počela je pretraživati internet, literaturu i kontaktirati naše međimurske fotografe kako bi dobila pokoji savjet.

Do sad je imala 5 samomtalnih izložbi, jednu u svom rodnom mjestu Pribislavcu, a četiri vezane uz Zrinsku gardu koju redovito prati, Čakovcu, Zagrebu, Svetom Martinu i Murskom Središću.

 

 

Našu Zrinsku gardu prati već niz godina, a sve je počelo kada je njezin brat postao pripadnikom te povijesne postrojbe. Velika joj je želja bila da napravi izložbu i njima u čast.

Na  izložbi u Murskom Središću prezentirala je 15 odabranih fotografija, kroz koje se mogu vidjeti različite manifestacije, neki posebni detalji i upoznati se s opremom koju gardisti nose, poput odore i sablje“.

Ovim putem zahvaljuje gradonačelniku Draženu Srpaku i predsjedniku Zrinske garde gospodinu Đuri Belu na pozivu i podršci oko same izložbe.

(rt,mt, foto: Tin Tomanić)