Izlet župnog pastoralnog vijeća i župnog karitasa župe Sveti Martin na Muri u Sloveniju

Članovi župnog pastoralnog vijeća i župnog karitasa župe Sveti Martin na Muri posjetili su nekoliko župa u Sloveniji i Ivanjševski vrelec

U utorak 08 .listopada nakon jutarnje svete mise koja je služena za našu domovinu  članovi župnog pastoralnog vijeća i župnog karitasa u zajedništvu sa župnikom i zvonarima imali su jednodnevni izlet u obližnju Sloveniju.

Prvo odredište izleta je bila župa Radenci gdje nas je dočekao župnik Štefan Krampač te progovorio o samoj župi i crkvi. Crkva je posvećena sv. Ćirilu i Metodu. Župu sada vode Salezijanci.
Nakon posjeta crkvi uputili smo se na mjesto gdje je bio prvi izvor vode radenske.

Nekada su Radenci pripadali župi Sv. Marije Magdalene u Kapeli. Ovu župu smo posjetili nakon Radenca. Tamo nas je dočekao župnik Frančišek Horvat, čiji pradjed je  iz Štrigove. Župnik je progovorio o samoj župi Kapela. S prekrasnog brežuljka na kojem se nalazi crkva predivan je pogled prema okolnim mjestima.

Poslije Kapele krenuli smo prema jednom od izvora radenske – „IVANJŠEVSKI VRELEC“. Tamo je iznad izvora postavljen kip Majke Božje. Nakon degustacije vode i okrepe izmolili smo krunicu.

Na ručak smo krenuli u Veliku Nedelju, a nakon ručka posjetili smo samostan redovnika „KRIŽNIKA“ pored Ormoža. U dobrom raspoloženju u večernjim satima vratili smo se u Sveti Martin na Muri.

(Ivan Herceg, foto: ŽSMnM)