Izgradnja Centra DOSTI u završnoj fazi

Impozantno izdanje Centra DOSTI u Podturnu poprima završne konture i polako se nadzire konačni izgled centra.  Podsjetimo, u središtu Podturna gradi se građevina posebne namjene za boravak osoba s tjelesnim invaliditetom u kojoj će se pružati usluge za dnevni i poludnevni boravak osoba s invaliditetom.

Zgrada će biti polivalentna te će pružiti osobama s invaliditetom usluge boravka, ali i mnoge druge mogućnosti, od korištenja raznovrsnih terapeutskih do društvenih sadržaja.

Centar kakav Međimurje do sada nije moglo zamisliti biti će sada realiziran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014 – 2020. te iz proračuna Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 17,2 milijuna kuna. Udruga je u projekt uložila i dio vlastitih sredstava te se istovremeno pokušava zatvoriti financijska konstrukcija zajedničkim sporazumom između općina i gradova te Međimurske županije, budući da se dio od 17,2 milijuna kouna, točnije 2,5 milijuna kuna financira iz vlastitih sredstava.

Vjerujemo da će svi stanovnici Međimurske županije, a posebno žitelji Općine Podturen biti vrlo ponosni na zgradu i njezine funkcije nakon potpune izgradnje te će uvelike imati koristi od iste.

Benjamin Bauer