Iz Murskog Središća krenuo pohod “S harmonikom kroz tri države”

Projekt „S harmonikom kroz tri države“ u organizaciji Planinarskog društva Lendava i  Glazbene škole Bučar započeo je u subotu 31. kolovoza 2019. godine sa startom u gradskom parku Mursko Središće. U pohod „S harmonikom kroz tri države“ uključio se i gradonačelnik grada Mursko Sredšće Dražen Srpak i članovi Planinarskog društva „Bundek“ Mursko Središće. Na startu pohoda harmonikaše i planinare dočekao je gradonačelnik Dražen Srpak i župan Občine Lendava Janez Magyar. Pokretač projekta je voditelj glazbene škole Bučar, Simon Bučar kojemu je gradonačelnik uz znak zahvale uručio gradski suvenir Rudar.

„Jako mi je drago da ste u projekt uključili i najsjevernijji rudarski grad Mursko Središće. Grad je pred nekoliko mjeseci sa Občinom Lendava potpisao sporazum o suradnji, a ovaj događaj danas je dokaz da se sporazum provodi jako dobro.“ istaknuo je gradonačelnik Dražen Srpak.

Župan Občine Lendava Janez Magyar izrazio je zadovoljstvo i zahvalu na ideji i provedbi projekta „S harmoniko po obrobju treh držav“ i naglasio „Ovaj događaj je dokaz da smo k provedbi Sporazuma o suradnji pristupili ozbiljno, grad Mursko Središće nam je prvi susjed i moramo skupa raditi. Drago mi je i zadovoljstvo sve harmonikaše pozdraviti u Murskom Središću i želim vam svima skupa dobru zabavu i raspoloženje.“

Voditelj Simon Bučar zahvalio se svim sudionicima pohoda te na podršci gradonačelnika i župana u ovome projektu.

Gradonačelnik je zajedno sa preko 60 harmonikaša i planinara sudjelovao u pohodu do Pince Marofa, dok su ostali sudionici krenuli prema granici s Mađarskom sa stajankom kod vidikovca Vinarium u Lendavi.  Subotnji pohod će završiti u Lendavi na festivalu Bogračfest gdje će ujedno grupa harmonikaša i nastupiti. U nedjelju pohod započinje u 09,00 sati kod Tromeje, gdje će harmonikaši pripremiti kratki glazbeni program. Put se nastavlja prema graničnom prijelazu Matjaševci. Nedjeljni pohod završava u Gornjih Slavečah, gdje će u planinarskom domu biti priređeni glazbeni program.

(tekst i foto: GMS)