IVO JOSIPOVIĆ SRDAČNO DOČEKAN U MURSKOM SREDIŠĆU

Današnje prijepodne u gradu ničim nije odavalo da nam u posjet dolazi predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović. Samo zatvoreno parkiralište koje vodi prema šetnici i pripadnici Rudarskog zbora mogli su pružiti naznake da se nešto sprema. Velika gužva stvorila se na drugom mjestu ispred Privredne banke gdje su mnogobrojni građani čekali milost i njeno otvaranje u 11,00 sati.

Protokol je bio pomaknut za pola sata pa se predsjednik Josipović pojavio na gradskoj šetnici u 11,30h, a koja se u međuvremenu napunila građanima i djecom iz gradskih dječjih vrtića. Uz već prije spomenuti svečano postrojeni Rudarski zbor dočekao ga je gradonačelnik Dražen Srpak, predsjednik Gradskog vijeća Miljenko Cmrečak, dogradonačelnik Zvonimir Vrtarić, lendavski dožupan kao i mnogi uzvanici. U pratnji župana Matije Posavca predsjednik se rukovao gotovo sa svim prisutnima, a najduže se zadržao uz vrtićke mališane koji su mu otpjevali jednu pjesmicu.

Nakon toga povorka se uputila prema mostu i zaustavila ispod njega gdje je ispred info table Srpak ukratko upoznao Josipovića sa poviješću Murskog Središća. Zatim je uslijedilo ono najinteresantnije, izjave za medije kojih je ovaj puta bilo skoro više nego građana. Tema koja je sve zanimala, a s kojom je i Josipović upoznat, bila je izgradnja novog mosta i zaobilaznice koja je gradu nužno i hitno potrebna zbog iznimno velikog i gotovo neizdrživog kamionskog prometa koji se odvija samim centrom grada.

Predsjednik je izjavio da je upoznat sa tim problemom te da će učiniti sve što može da pomogne (kao i svi drugi političari koji nam dolaze) i da je to projekt kao naručen za EU fondove. Pohvalno se izrazio o Međimurju i napomenuo kako je to Županija u kojoj vlada suglasje između raznih stranaka, bez obzira tko bio na vlasti, a kao primjer naveo Srpaka (HDZ) i Posavca (HNS).

 

Na kraju su se svi zajedno opet uputili na šetnicu, a zatim je Josipović sa uzvanicima otišao u pansion „Ilonka“ gdje je bilo predviđeno ispijanje kavice i druženje sa građanima. (R. Tomanić)