IVICA VARGA TVRDI: S HRASTINKE SE ILEGALNO NE ODVOZI ŠLJUNAK

U Murskom Središću sanaciju odlagališta neopasnog otpada“ Hrastinka“ u cijelosti financiraju EU fondovi te Hrvatski Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost  u omjeru 85 % EU i 15 % Fond za zaštitu okoliša. Sam Grad Mursko Središće financirao je samo jedan manji minimalni dio oko manjih poslova koji su se morali provesti kao npr. pristupni putevi i sl.

Inače vrijednost same investicije iznosi 8.139.375 kuna. Radovi su povjereni tvrtki GT trade iz Splita i za sada prolaze bez ikakvih problema i  zastoja. Vrijeme služi izvođača te radovi nesmetano napreduju.

To je ono što se tiče ovog projekta no on se našao u žiži interesa javnosti kada je Mario Nerer na Gradskom vijeću pitao gdje je nestala drvna građa s te lokacije, a danas smo objavili članak u kojem neki građani tvrde da se s Hrastinke ilegalno odvozi šljunak u Miklavec.

http://muralist.hr/aktualno/da-li-se-na-hrastinki-ilegalno-eksploatira-sljunak-i-odvozi-u-miklavec/

Kao što smo naveli izvođač radova je tvrtka GT trade iz Splita ,a podizvođač Ivica Varga iz Miklavca. Sam Grad Mursko Središće sa radovima nema nikakve veze pa smo kontaktirali podizvođača Ivicu Vargu koji obavlja zemljane radove za tvrtku iz Splita ne bi li nam objasnio što je istina u optužbama o ilegalnom eksploatiranju i odvozu šljunka s Hrastinke.

Varga je u svome odgovoru bio isključiv i vrlo jasan. Naime sve te optužbe odbija i demantira te tvrdi da nema nikakvog ilegalnog odvoza šljunka ili bilo kojeg drugog materijala. Dapače, na Hrastinku se dovoze ogromne količine zemlje s obližnje halde kako bi se poravnao teren. Sve ovo pripisuje nečijem jalu i zavisti valjda zbog toga što je on dobio ovaj posao.

Ako se pojave nove činjenice u svezi ovog slučaja Muralist će o tome kao i uvijek na vrijeme izvijestiti građane i svoje čitatelje.

(R. Tomanić, foto A. Jurak)

02