Irena Andročec, međimurska dizajnerica vjenčanica: Želim da se svaka žena osjeća lijepo i neodoljivo!

Razgovarala sam s poznatom međimurskom dizajnericom vjenčanica Irenom Andročec, otkriva nam kako joj molbe za vjenčanicu pristižu iz cijele Hrvatske, svoje planove za budućnost te kako je nastao Aneri design.

Za početak nam otkrijte najdraži citat o modi?

Odjeća ne znači ništa sve dok netko ne živi u njoj (Marc Jacobs). Zato nastojim učiniti da se svaka žena osjeća lijepo i neodoljivo.

Kako se rodila ideja o osnivanju Aneri design?

Ideja je postojala niz godina i činila se poput neostvarene želje do trenutka kad sam skupila hrabrosti i odlučila ju ostvariti. Preokrenula sam svoje ime IRENA i tako je nastao  ANERI.

Koji je vaš savjet za idealan styling?

Savršen stayling je onaj u kojem se osjećamo savršeno svoji. Usudite se biti svoji, drugačiji i zaigrani

Kako izgleda vaš proces stvaranja?

Uvijek nastojim svaku djevojku, mladenku ili majku saslušati i posvetiti joj se dovoljno vremena da shvatim njenu želju, a poslije u izradi modela uglavnom radim sitne promjene koje služe da joj haljina savršeno pristaje.

Čime se vodite kod dizajniranja haljina za punije osobe?

Kod dizajniranja haljina za punije osobe naglasak je na prikrivanju nedostataka i isticanju aduta (dekolte, noge,leđa…)

Koji je hit su ove sezone, duže ili kraće haljine?

Ove sezone kao i prošle hit su duge haljine koje izdužuju figuru i daju dojam glamura i elegancije.

Na što obraćate pozornost kod dizajniranja vjenčanica?

U dizajniranju vjenčanica najviše uživam jer nema ljepšeg od osmijeha mladenke kad obuće vjenčanicu o kakvoj je sanjala. Pozornost je na detaljima, željama i stilu mladenke. Volim se poigrati aplikacijama i stvoriti unikat. Da bi bila neodoljiva mora biti drugačija.

Koje su vam ambicije za budućnost?

U budućnosti bih se željela još više posvetiti izradi vjenčanica jer me ispunjavaju. Bila to raskošna princez krinolina, minimalistika u modelima od svile i satena, boho vjenčanica s volanima do neodoljivih sirena i čipka vjenčanica. Svaka je lijepa u svojoj posebnosti.

(Ivana Radiković, foto: arhiva I.A.)