INA će u Međimurju na poljoprivrednom i šumskom području izvoditi seizmička mjerenja

INA obavještava stanovnike grada Preloga te sljedećih općina: Donji Kraljevec, Domašinec, Sveta Marija, Goričan, Mala Subotica, Belica, Donji Vidovec, Dekanovec, Podturen, Kotoriba, da će na poljoprivrednom i šumskom području izvoditi seizmička mjerenja u svrhu istraživanja potencijalnih resursa ugljikovodika. Aktivnosti će se provoditi svaki dan u tjednu, 12 sati te će trajati od kraja lipnja do rujna 2021. godine, uz mogućnost produžetka njihova trajanja. Radove izvodi ugovoreni podizvođač, kompanija Geofizyka Torun uz stalni stručni nadzor radnika Ine.

Ne očekuju se štete na objektima s obzirom na to da će INA koristiti neinvazivnu tehnologiju snimanja podataka (ultrazvuk podzemlja). Eventualne štete koje bi mogle nastati na poljoprivrednim kulturama uslijed prolaska vozila tijekom seizmičkih mjerenja, procjenjivat će komisija sastavljena od predstavnika Ine i predstavnika mjesnih odbora već za vrijeme radova ili odmah nakon njihovog završetka. Vlasnici zemljišta o tome će biti na vrijeme obaviješteni, a eventualnu štetu nadoknadit će INA.

Stanovnike molimo za razumijevanje te da ne diraju postavljene oznake i seizmičku opremu, a eventualne krađe i oštećenja INA je dužna prijaviti nadležnim institucijama.

INA ova istraživanja provodi u okviru potpisanog ugovora s Vladom Republike Hrvatske za istražno područje SJEVEROZAPADNA HRVATSKA-01 (SZH-01), odnosno u okviru projekta 3D Međimurje-ekstenzija.

 Korporativne komunikacije i marketing