IAKO SE PRIČALO, ASTRONOMSKI DOBITAK NA EUROJACKPOTU NIJE ZAVRŠIO U MEĐIMURJU

Glavna tema razgovora posljednjih dana po gradskim špicama i kafićima bila je naravno ona o astronomskom dobitku na Eurojackpotu koji je završio u Hrvatskoj. Gotovo su svi bili uvjereni da je on ostvaren u Međimurju i to zbog naslova na jednom portalu koji je samo sugerirao takvu mogućnost, ali ništa više od toga. Mogli su slavonci pisati da je možda dobitnik iz njihovog kraja, dalmatinci isto tako itd. Pošto je listić uplaćen putem interneta postojala je mogućnost da dobitnik bude iz bilo koje zemlje na svijetu, jer da bi se tako igralo nije potrebno da igrač živi u Hrvatskoj. Važno je samo da je on registriran na stranici Hrvatske lutrije, a sve njezine igre može igrati na svakom mjestu koje poželi, na kojem se trenutno nalazi ili prebiva.

Danas se javnosti obratila Hrvatska lutrija priopćenjem da je dobitnik ženska osoba iz Zagreba pa će međimurci odahnuti i prestati tražiti srećkovića u svojim redovima.

Identitet osobe koja je osvojila 132 milijuna kuna još nije poznat. Posve logično, vjerojatno neće ni biti, ovisi prije svega o njoj samoj, zna se samo da je iz Zagreba.

S obzirom na karakter hrvatskih medija zapitajte se jeste li mogli očekivati nešto drugo osim da krenu putem lešinara ne bi li prevrnuli nebo i zemlju kako bi otkrili tko je osvojio najveći dobitak na lotu, točnije Eurojackpotu prije tri dana, u povijesti Hrvatske. Ne čine to hrvatski mediji radi te djevojke, ni radi javnosti, već radi sebe. Hrvatska, nažalost, ima medije koji su svrha sami sebi.

Naime, Hrvatska je gladna uspjeha, kad već hrvatski građani masovno propadaju, u užasu od koktela koji im je pripremio aktualni režim u sprezi s medijskom mafijom, ne preostaje ništa narodu nego radovati se uspjehu pojedinaca, sreći onih koji zahvaljujući nebesima uspiju u državi u kojoj je sve manje onih koji vjeruju u uspjeh i koji vjeruju u nebesa.

Pošto je dobitak ostvaren u Zagrebu ostatak Hrvatske možda nije presretan, ni loto neće izvan metropole, Bog je najprije sebi napravio bradu, a tek onda… kaže narodna.

Iako mediji čine sve što je u njihovoj moći ne bi li prodrli u dom sretne dobitnice te ne bi li objavili ime prezime, ako ne i samu adresu vlasnice sretne srećke, bez suglasnosti djevojke koja je svoju prvu veliku sreću doživjela u ranoj fazi života neće biti moguće objaviti njen identitet niti bi on trebao biti poznat javnosti. Naravno, posve opravdano.  Zamislite koliko bi se znanih i neznanih prijatelja, poznanika i rodbine javilo, o kojoj i za koju nikad nije čula, kada bi njeno puno ime i prezime objavili mediji, što ne znači da neće ukoliko se radi o djevojci željnoj medijskog publiciteta i slave, iako sa 132 milijuna kuna može kupiti puno toga, pa i slavu, čak i kad nametnici Slavka Linića uzmu svoj dio kolača.

 

Kako smo rekli ovo je dosad najveći iznos koji je osvojen u igri Eurojackpot. Prije njega najveći osvojeni dobitak bio je 5+1 u iznosu većem od 1,7 milijuna kuna, a osvojila ga je 6. prosinca 2013.g. igračica iz Metkovića! Treba li uopće sumnjati da će u budućnosti Hrvati nešto češće igrati spomenutu igru na sreću? Međutim, ovako nešto ne događa se svaki dan, posebno ne u Hrvatskoj. Iskreno govoreći nismo ni zaslužili. 

                                                                                       (muralist.hr,http://www.tinolovka-news.com/)