I POZNATI I SLAVNI SU PRAZNOVJERNI, BAŠ KAO I MI

Koliko god bili poznati i slavni, bogati i zaštićeni – pjevači, glumci, sportaši, rock-zvijezde i manekenke ponašaju se baš kao i mi kada je riječ o praznovjerju. Bilo da je riječ o crnoj mački koja im pređe preko puta ili omiljenom komadu odjeće koju nose na nastupima i natjecanjima, ove zvijezde duboko vjeruju u praznovjerja. Poznata platforma za internetsku kupnju i prodaju Kaymu.hr pobrojala je sve te sitne i šašave praznovjernosti koje diktiraju život čak i najbogatijim i najslavnijim osobama svijeta.

  1. Jennifer Aniston

Poznata glumica i zvijezda serije „Prijatelji“ i nije pretežito praznovjerna, ali ima jedna stvar bez koje ne može ući u avion.

– Kada ulazim u avion, uvijek se trudim prvo zakoračiti desnom nogom, a tek onda lijevom. To mi je netko davno rekao i od tada to radim. Za sreću na letu – rekla je glumica.

  1. Megan Fox

Zvijezda serijala Transformeri u životu ima samo jedno praznovjerje. Kada god putuje avionom, sluša neki od albuma Britney Spears.

– Jednostavno sam shvatila da sudbina sigurno ne bi bila toliko okrutna da se avion sruši, a ja poginem slušajući novi album Britney Spears – ozbiljno je zaključila Megan.

  1. Missy Elliot

Sjajna reperica Missy Elliot užasno se boji crnih mačaka, a samo jedna koja joj pređe preko puta može joj upropastiti cijeli dan.

– Ako mi crna mačka pređe preko puta, to je to. Istog trena se okrećem i vraćam se doma, čak i ako sam bila na putu na neki važan sastanak – smatra Missy.

  1. Axl Rose

Ako ste fan grupe Guns ‘n’ Roses i pjevača Axla Rosea, a grad u kojem živite počinje na slovo „M“, onda nemate sreće. Kada god s bendom ide na turneju, Axl izbjegava nastupati u gradovima koji počinju na „M“, jer smatra da je to slovo ukleto. Loša sreća za Makarsku, Metković, Mursko Središće i Mali Lošinj.

  1. Chris Martin

Pjevač Coldplayja Chris Martin praznovjeran je samo oko jedne, pomalo bizarne stvari. Prije svakog nastupa mora dobro i temeljito oprati zube. U protivnom, ne bi mogao otpjevati ‘niti jedan ton’.

  1. Michael Jordan

Za vrijeme igračkih dana, najbolji košarkaš svih vremena Michael Jordan, nije mogao stupiti na teren bez hlačica koje mu donose sreću. Čini se da je upalilo, jer Jordan je postao šesterostruki prvak NBA.

  1. Rafael Nadal

A kada smo kod sportaša, rijetko koji je praznovjeran kao sjajni tenisač Rafael Nadal. Kada god prelazi preko crte na teniskom terenu, desna noga mora biti prva. Također, njegove čarape uvijek moraju biti navučene do iste visine, a boca vode iz koje pije između gemova uvijek mora biti pored stolca za odmor, s etiketom koja gleda prema terenu. I za kraj, on nikada ne pije dvaput iz iste boce, uvijek mu se mora otvoriti nova. S toliko praznovjerja u glavi, nije ni čudo što više nije No.1 svjetskog tenisa.

  1. Heidi Klum

Jedno od najčudnijih praznovjerja stiže nam od manekenke Heidi Klum. Gdje god putovala, Heidi pored sebe mora imati vrećicu u kojoj čuva svoje mliječne zubiće. Ona tvrdi da joj to donosi sreću, koliko se god to nama bizarno činilo.

(Davor Igrić, foto: Shutterstock)

unnamed