I Grad Vukovar osigurao maske za svoje školarce

Grad Vukovar spremno dočekuje početak nove školske godine i u potpunosti će osigurati sve uvjete propisane uputama HZJZ i Ministarstva znanosti i obrazovanja za sve svoje školarce.

U tu svrhu za sve osnovne škole na području grada Vukovara osigurali smo sva potrebna dezinfekcijska sredstva kako bi higijena u školskim prostorijama bila na najvišem nivou, a kako bi se osigurali traženi higijenski uvjeti od Ministarstva znanosti i obrazovanja zatraženo je i skraćivanje nastavnog sata na 40 minuta u školama koje rade u dvije smjene.

Grad Vukovar također je osigurao i po dvije višekratne platnene maske za sve učenike predmetne nastave (5.-8. razreda) kao i za učitelje koji su dužni nositi maske, odnosno samo za one koji iz predmetne dolaze u razrednu nastavu dakle mijenjaju odgojno-obrazovne skupine. Napominjemo kako je u svim školama osiguran potreban razmak od 1,5 metra među učenicima pa maske neće biti obvezne, ali ih je Grad Vukovar ipak osigurao.

Osigurano je ukupno 2.500 maski za što je izdvojeno 25.000 kn.

Grad Vukovar će unatoč poznatim epidemiološkim uvjetima i ove godine organizirati produženi boravak u školama te će se sukladno uputama Ministarstva oformiti više skupina produženog boravka kako ne bi došlo do miješanja učenika više razrednih odjela te će umjesto 5 biti 9 skupina.

Gradonačelnik Ivan Penava

(Pavo Jazvić, foto: IP)