I dalje više oporavljenih nego oboljelih, nastavlja se poboljšanje epidemiološke situacije

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 125 uzoraka, od čega je evidentirano 14 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 11,2% pozitivnih od broja testiranih. Iz drugih županija prijavljen je 1 pozitivan slučaj SARS-CoV-2 virusa kod osobe s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji, a 1 pozitivan nalaz utvrđen je na brzim Ag testovima.

U protekla 24 sata oporavilo se 20 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 171.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 59 092 uzoraka.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitaliziran je 51 pacijent pozitivan na SARS-CoV-2 virus, u protekla 24 sata hospitalizirana su 2 pacijenta, otpušten je 1 pacijent, a na invazivnoj respiraciji nema pacijenata. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Na današnji dan 7-dnevna incidencija u Međimurskoj županiji na testiranja PCR metodom iznosi 115 pozitivnih na 100 000 stanovnika, a 14-dnevna incidencija 287. U proteklih sedam dana PCR-om je testirano 1008 osoba te je udio pozitivnih u broju testiranja 12,6%. Sve epidemiološke brojke i u ovome tjednu bilježe pad.

Tijekom današnjeg dana se nastavlja akcija cijepljenja u Međimurskoj županiji, a podaci o broju cijepljenih osoba biti će dostavljeni javnosti u sutrašnjem dnevnom priopćenju Stožera civilne zaštite Međimurske županije.

UO za poslove župana