Humanitarna prodaja tulipana za Zakladu Ana Rukavina i na središćanskoj tržnici u organizaciji SDP-a

Socijaldemokratski forum žena SDP-a Hrvatske ove je subote, 6. travnja 2019., diljem gradova i općina Hrvatske organizirao prigodnu prodaju tulipana – najdražeg cvijeta Ane Rukavine, čiji cjelokupni prihod donira u fond Zaklade „Ana Rukavina“.

“Omiljeni cvijet Ane Rukavine” je izvorna humanitarna akcija Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a koja se provodi već nekoliko godina kako bi SDP što uspješnije doprinio radu Zaklade i ostvarenju njenih ciljeva. Humanitarnom prodajom tulipana daje se doprinos razvoju Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, ali želi se i osvijestiti građane o važnosti ostvarenja cilja da se što većem broju oboljelih pruži adekvatno liječenje i osigura šansa da pronađu podudarnog darivatelja.

Zaklada Ana Rukavina je od početka svog rada organizirala nekoliko stotina  akcija upisa u Registar. Iz hrvatskog su Registra do danas deseci osoba dobile šansu za život, stoga je važno nastaviti razvijati Registar, posebno s obzirom na to da je registracija potencijalnih darivatelja koštane srži iznimno jednostavan i besplatan proces za darivatelja, a koji nekome može spasiti život.

U Murskom Središću također je provedena ova humanitarna akcija u organizaciji gradskog SDP-a. Održala se na gradskoj tržnici, njihov štand posjetilo je mnoštvo građana, a među njima je bio i gradonačelnik Dražen Srpak sa suprugom. Svi oni su se osjetili pozvanim da  kupnjom tulipana pomognu Zakladi Ana Rukavina.

(R. Tomanić, foto: Anđelko Jurak)