Hrvatski studiji se pozivaju na Ustav i znanstvene pokuse: Neće testirati studente

I dok se na Veterinarskom i Filozofskom fakultetu u Zagrebu od idućeg tjedna planiraju uvesti obvezne COVID potvrde i za studente, a oni koji ih nemaju trebali bi se testirati, na Fakultetu hrvatskih studija u Zagrebu studente se neće tražiti ništa od toga.

Na stranicama Fakulteta hrvatskih studija jučer je objavljena odluka o COVID potvrdama i obveznom testiranju za studente od idućeg tjedna. I dok će se na nekim fakultetima od studenata zahtijevati da na faks mogu jedino uz potvrdu o cijepljenju, preboljenju ili testiranju, na Hrvatskim studijima to neće biti obavezno.

– Odluka se ne primjenjuje na studente preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija i na pratnju studenata s invalidnošću. Dekanski kolegij na 55. sjednici odlučio je da se od studenata Fakulteta hrvatskih studija neće zahtijevati predočenje dokaza o cijepljenju, preboljenju ili testiranju na bolest COVID-19, stoji na stranici fakulteta.

‘Zaraza među članovima fakultetske zajednice je niža nego u Zagrebu i Hrvatskoj’

Napominju i kako je od početka pandemije incidencija zaraze među članovima fakultetske zajednice Hrvatskih studija, zbog uzorne discipline i primjene protuepidemijskih mjera, niža nego u Zagrebu i Hrvatskoj.

– Podvrgavanje 1.443 studenta Fakulteta hrvatskih studija tomu režimu radi ulaska u šest zgrada i 21 predavaonicu Fakulteta u kojima se održava nastava vremenski, fizički i kadrovski bilo neprovedivo i nesvrhovito, rekli su s Hrvatskih studija.

Ramona Ščurić