Hrvatska volontira: Možemo biti veći!

Hrvatski centar za razvoj volonterstva organizira svibanjsku manifestaciju Hrvatska volontira! Manifestacija se održava već osmu godinu za redom i njome želimo ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.

Manifestacija Hrvatska volontira ove će se godine održati od 21. do 26. svibnja 2018. te će se, kao i prošle godine, održati zajedno s manifestacijom Ureda za udruge Vlade RH pod nazivom Dani otvorenih vrata udruga. Svrha ovog udruživanja je pružiti dodatne informacije vezane uz rad udruga te ukazati na njihovu važnost djelovanja u društvu.

U svjetlu aktualnih događaja, i ovogodišnjom manifestacijom Hrvatska volontira želimo povećati svijest građana o važnosti njihove uloge u zajednici te promovirati vrijednosti i doprinos koje volontiranje ima na razvoj demokracije i aktivnog građanstva.

Nastavno na prošlu godinu i ove godine želimo povezati djelatnike poslovnog sektora s neprofitnim organizacijama iz civilnog i javnog sektora te podsjetiti koliko je važno da se u izgradnju povezane i humane zajednice uključe svi pripadnici društva.

Želja nam je poruku volontiranja prenijeti širokom krugu ljudi te smo stoga odlučili tijekom svibnja provesti prateću promotivnu kampanju kako bismo potaknuli građane da se uključe u volonterske aktivnosti, a neprofitne organizacije da osmisle različite volonterske aktivnosti i provedu ih u tjednu od 21. do 26. svibnja 2018.

Ovim putem, pozivamo vas da se medijskim sponzorstvom uključite u našu manifestaciju i pomognete nam da zajednički gradimo zajednicu koja može i želi više. Ustupanjem medijskog prostora i podrškom promotivne kampanje pomogli biste nam da poziv za volontiranje dođe do onih koji ranije nisu imali priliku ili motiv da odgovore na probleme s kojima se susreću ulaganjem svojeg najvrjednijeg resursa – vlastitog vremena. Predlažemo objavljivanje promotivnog bannera te objava o početku, napretku i završetku manifestacije. Vaš bismo doprinos, dakako, posebno istaknuli putem naših komunikacijskih kanala, a otvoreni smo i za razgovor o mogućnosti šire i dugoročnije partnerske suradnje u poticanju i promicanju volonterstva. Ako ste zainteresirani biti medijski pokrovitelj manifestacije Hrvatska volontira, ljubazno vas molim da bannere u prilogu postavite na vaše web prostore i da nam dostavite logotip vašeg medija kako bismo vas uvrstili u naše promotivne materijale.

Hrvatska volontira 2017., u šest dana održavanja, okupila je 4.059 volontera koji su kroz 269 volonterskih akcija, na području cijele Hrvatske, društvu poklonili ukupno 15.505 sati. Za dodatne informacije o manifestaciji pogledajte sljedeće poveznice: Hrvatska mreža volonterskih centara, izvještaj Hrvatska volontira 2017. te film o manifestaciji.

Za detaljne informacije javite se kontakt osobi: Aida Ibrahimović, [email protected], 098 373 672.

(Aida Ibrahimović)