HOĆE LI KUPAČI NA MURI PRIHVATITI NOVI SMRTONOSNI IZAZOV KOJI SE ŠIRI FACEBOOKOM ?

Poznat kao L’eau ou au resto, što je francuski izraz za ‘u vodu ili u restoran’, društvenim mrežama hara viralan izazov u kojem ljudi izazivaju jedni druge da se bace u vodu potpuno odjeveni ili plate obrok u restoranu, piše Mirror.

Vlasti pozivaju ljude da pokažu da su pametniji od izazova, nakon što se 19-godišnji mladić utopio tijekom prihvaćanja ovog izazova.

Mladić se, naime, biciklom zavezao preko litice, upao u more i utopio se dok ga je prijatelj snimao u izvođenju izazova.

Postoji opasnost da se izazov proširi Europom, kao što se dogodilo s „Neknominate“, tijekom kojeg se mladi opijaju i kao dokaz da su to učinili, snimaju proces ispijanja veće količine alkohola i videa objavljuju na toj društvenoj mreži.

U Neknominateu su sudjelovali samo mladi, dok izazov L’eau ou au resto’ prakticiraju i odrasli. Snimke kao dokaz ovog ponašanja objavljene su i na YouTubeu.

Na jednoj se snimci vidi žena koja skače u vodu. Pri tom se poskliznula i stopalima zapela za mol s kojeg je skakala.

U strahu od mogućih novih smrti u prihvaćanju besmislenog izazova, francuska policija je na svom Facebooku objavila: ‘Nemojte da na vas utječe glupi fenomen trenutka.’