HEP ne priznaje plaćene račune, čakovečka Elektra nemoćna

Muralistu se obratio jedan Središćanac koji za sada želi biti anoniman (svi podaci poznati su uredništvu) s molbom da objavimo njegov slučaj koji ima s HEP-om, odnosno računima za struju.

Dakle on, iako živi u Murskom Središću, posjeduje i kuću u Zebancu koju je naslijedio od roditelja i u kojoj momentalno nitko ne živi. Zbog toga plaća paušal za struju i to u šest rata godišnje, uredno i na vrijeme u središćanskoj pošti.

Da ne bi hodao šest puta on je odlučio da svih šest rata za prošlu godinu plati odjedanput što je i učinio 16.10. 2017. godine te o uplati posjeduje odgovarajuću potvrdu. Napominje da su uplatnice važile do travnja ove godine do kada ih je morao platiti, ali on je to učinio znatno ranije.

Sada mu je nedavno stigla opomena od strane HEP-a da zadnje dvije rate mora opet platiti, jer kao one nisu plaćene, te je uz opomenu dobio i čekove s naznačenim iznosom. Odlučio je nazvati Elektru Čakovec da provjeri o čemu se tu radi, no kako je linija stalno bila zauzeta, otišao je u Čakovec kod njih i predstavio im svoj problem.

U Elektri su mu odgovorili da na žalost ne mogu ništa učiniti jer je sve račune preuzeo HEP, a oni obavljaju samo očitavanje brojila. Zatim se obratio Povjerenstvu za zaštitu potrošača Međimurske županije gdje su mu rekli da mu ne mogu pomoći i da je jedino rješenje da potvrdu o svim plaćenim ratama odnese u Zagreb izravno u HEP ili da čeka još jednu opomenu i s njome opet dođe k njima.

Pošto su iznosi računa za te dvije rate koje je platio, ali HEP ne priznaje, puno manji od troškova koje bi imao putujući u Zagreb i natrag odlučio je da ih još jednom plati.

Na kraju ogorčeni čovjek postavlja pitanje što rade odgovarajuće institucije, jer ovo što se radi je prema njemu čisti financijski terorizam i diktatura.

Ovime želi pomoći i obavijestiti ostale građane koji bi se mogli naći u istoj situaciji što ih čeka, pogotovo ako se ne radi o malom paušalu nego o velikom iznosu zimske tarife.

(R. Tomanić, foto rt)