Gradonačelnik upriličio prijem za Udrugu mažoretkinja Mursko Središće

Članice Udruge mažoretkinja Mursko Središće kao dio Hrvatske reprezentacije sudjelovale su na Europskom prvenstvu mažoretkinja koje se je održalo u Italiji – Lignani Sabbiador u periodu od 10. do 13. listopada 2019. godine, a na kojem je sudjelovalo četrnaest zemalja i preko tisuću natjecatelja.

Mažoretkinje iz Murskog Središća natjecale su se u kategoriji solo s rekvizitima najmlađi – Zala Bedić i u ekipnoj kategoriji Botonflag – tim seniori te su osvojile odlično peto mjesto u Europi u obadvije kategorije, a kući su donijeli čak dvadeset i jednu medalju. Zala Bedić bila je jedna od najmlađih natjecateljica te je ušla u TOP 6 natjecatelja prvenstva i osvojila je medalju s odličnom izvedbom koreografije.

Tim je povodom gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, danas 02. studenog 2019. godine, upriličio prijem za članice Udruge mažoretkinja Mursko Središće te je istaknuo:

Jako sam ponosan na vas. Najveći dobitak je ta ekipa koja se stvara – druženje, dobri duh. Treba se baviti s pravim stvarima – sportom, kulturom gdje se ljudi upoznaju, upotpunjuju društveni život, gdje se cijene ljudske vrijednosti, i onda je vjerujem, sve lakše u životu. Grad Mursko Središće i dalje će nastojati, prema svojim mogućnostima, financijski pomagati Udruzi mažoretkinja. Svaka udruga treba ljude koji iznesu njezin rad, od uprave, predsjednika, tajnika, trenera i samih članova. Na kraju godine nagrađivati će se najsportaš/ica godine, najbolja momčad, najrekreativac/ka te najrekreativnija momčad. Također, ove godine će se po prvi puta birati osoba godine prema propisanim kriterijima. Svaka vam čast na trudu, uspjesima, promociji najsjevernijeg grada i siguran sam da ćete osvojiti još puno novih medalja i postići brojne uspjehe.“

Predsjednica Udruge mažoretkinja Mursko Središće Lara Podgorelec, voditeljice Lucija Mutvar Bedić i Patricija Jambrošić i članice zahvalile su Gradu Mursko Središće i gradonačelniku na podršci te mu uručile medalju s Državnog prvenstva koje se održalo u Murskom Središću. Također su iznijele da s nestrpljenjem očekuju sve nastupe te da su ponosne što su dobile mogućnost biti dio jedne velke i rezultatima bogate reprezentacije. Isto tako najavile su odlazak na Svjetsko prvenstvo u Nizozemsku iduće godine za Uskrs.

(GMS, foto: GMS)