Gradonačelnik Srpak potpisao Ugovor za projekt „SVI U VRTIĆ!“ u iznosu od 13.179.989,71 kuna

Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak je danas, 27. rujna 2018. godine potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt koji se financira iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali u financijskom razdoblju 2014. – 2020  pod nazivom „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu radnog i predškolskog odgoja i obrazovanja“ – „Svi u vrtić“ koje je raspisalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Potpisivanju su prisustvovali i svečano ga uručili ministar rada i mirovinskog sustava mr.sc Marko Pavić, ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport Janica Kostelić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar, zamjenik upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva Luka Bogdan, i  Marianne Thyssen, povjerenica Europske komisije za zapošljavanje, socijalna pitanja, vještine i mobilnost radne snage. 

Projekt doprinosi rješavanju problema nefleksibilne organizacije rada dječjih vrtića na području Međimurske županije. U 6 dječjih vrtića će se unaprijediti usluge i produljiti radno vrijeme kroz produljeni i poslijepodnevni  boravak i na taj način omogućiti bolju ravnotežu poslovnog i obiteljskog života za roditelje čija djeca polaze partnerske dječje vrtiće. Prema iskazanim potrebama roditelja usluge novim programima i produljeno radno vrijeme kroz produljeni i poslijepodnevni boravak koristiti će ukupno 201 dijete. Projekt „Svi u vrtić“ provoditi će Grad Mursko Središće zajedno sa slijedećim partnerima: Dječji vrtić Belica,Dječji vrtić Loptica – Čakovec,Dječji vrtić Maslačak – Mursko Središće,Dječji vrtić Potočnica – Mala Subotica,Dječji vrtić Dječja mašta – Čakovec,Dječji vrtić Vrapčić – Šenkovec,Općina Mala Subotica.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 13.179.989,71 kuna. Razdoblje provedbe Projekta započinje s datumom posljednjeg potpisa ugovora te traje 30 mjeseci.

Intenzitet potpore je 100%, a sredstva će biti utrošena na zapošljavanje 15 odgojiteljica na puno radno vrijeme, 5 odgojiteljica na pola radnog vremena, 8 spremačica na pola radnog vremena, 6 kuharica na pola radnog vremena, voditelja projekta i asistenta voditelja projekta na puno radno vrijeme. Nabavljati će se oprema za vrtiće: oprema za razvoj predčitalačkih vještina, oprema za razvoj predmatematičkih vještina, oprema za provedbu etno-eko programa, oprema i sitni inventar potrebni za produljeni i poslijepodnevni rad vrtića, osnovna oprema za kuhinju i vanjska igrala. Također će se financirati vanjski stručnjak za provedbu programa za razvoj fine motorike i senzorike, za rano učenje stranog jezika i pedagoga, edukacija zdrava prehrana.

(GMS, Marta Tuksar, foto: gms)