Gradonačelnik Dražen Srpak primio oštećene u teškim krađama na njihov zahtjev

Nakon nekoliko teških krađa koje su se dogodile u zadnje vrijeme na području grada Murskog Središća, oštećeni građani zatražili su sastanak s gradonačelnikom  Draženom Srpakom, kako bi  se rješavanje ovog  problema podiglo na viši stupanj.

Jer ovo što se degađa u zadnje vrijeme da se krađe obavljaju u pol bijela dana, da su sami oštećeni praćeni pa onda opljačkani, u građanima izaziva nesigurnost i određeni strah prema ovakvim situacijama.  Što očekivati u budućnosti, vele oštećeni, ako se bojiš ući u vlastitu kuću. Pljačke su očito vrlo dobro organizirane i isplanirane.

Ne radi se čak toliko o materijalnoj šteti, koliko o  strahu  do kojeg dovode  ovakve situacije. Sreća je što se u vrijeme tih provala u samim kućama nije nalazio nitko od ukućana, jer nikad ne znaš  do kakvih bi to situacija moglo dovesti.

Gradonačelnik Srpak je rekao da on razumije svoje sugrađane i da je on cijelo vrijeme u kontaktu s policijom kako bi se takve stvari čim prije riješile na zadovoljstvo samih građana. Iako je suradnja s policijom obimna i dobra, nakon ovakvih devijantnih pojava ona će se morati još više pojačati.

Što može policija? Sigurno da ne može stajati kod svake kuće i čuvati je posebno. Ono što bi htjeli oštećeni od same policije je više povratnih informacija koje se tiču njihovih slučajeva. Vjerojatno je potrebna i veća suradnja policije i samih mještana.

Da li je rješenje u pojačanim ophodnjama policije, iako nam se čini da je već to učinjeno prije nekog vremena ili  u nečem drugom ne znamo, ali problem se riješiti mora. Na zadnjem Vijeću za prevenciju  sigurnosno stanje u Gradu prikazano je kao jako dobro, pa nam se sada  čini kao da se ono polako mijenja na gore. Svakako cilj ovog sastanka nije uznemiravanje javnosti već iznošenje činjenica i problem njihovog rješavanja, kako su istaknuli oštećeni, a i sam gradonačelnik.

Uvjereni smo da će i ovaj put kao i  bezbroj puta do sada policija  riješiti  ove slučajeve na zadovoljstvo naših građana.

(Z. Rihtarec, foto: oštećeni)