Gradonačelnik Dražen Srpak podijelio bilježnice osnovnoškolcima

Sve učenike u  Osnovnoj školi i područnim školama (Peklenica, Hlapičina) na području najsjevernijeg grada već treću godinu za redom na klupama su dočekale besplatne bilježnice s motivima grada Mursko Središće . Bilježnice je osigurao Grad Mursko Središće u cilju financijskog olakšanja roditeljima osnovnoškolaca.

Svim učenicima, a posebno prvašićima,  gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak zaželio je puno sreće, radosti, strpljenja i stjecanja novog znanja i pripremanja za život.

Također, osim besplatnih bilježnica za osnovnoškolce Grad Mursko Središće u proračunu izdvaja značajna sredstva za pomoć roditeljima djece vrtićke dobi, srednjoškolaca i pomoć studentima. Pa tako sufinancira dječje vrtiće sa 60% u korist roditeljima, sufinanciraju se izleti i maturalna putovanja, djeca vrtićke dobi i učenici prvih razreda imaju besplatne članske iskaznice za Gradsku knjižnicu i čitaonicu, sufinancira se školska kuhinja 50% za drugo dijete i 100% za treće i svako slijedeće dijete, sufinanciraju se deficitarna zanimanja, daje se jednokratna novčana pomoć srednjoškolcima u iznosu od 400,00 kuna te se također daje jednokratna novčana pomoć studentima kao i novčane nagrade za nagradu dekana, rektora i za doktorat.

(tekst i foto GMS)