Gradonačelnik Dražen Srpak: Ogorčen sam razbojništvom, pljačkama i krađama u gradu, sljedeći tjedan sazivam Vijeće za prevenciju

Nakon nekoliko drskih krađa i pljački na području grada Mursko Središće gradonačelnik Dražen Srpak odlučio je poduzeti sve mjere koje mu stoje na raspolaganju kako bi se tim nemilim događajima konačno stalo na kraj, ako je to u današnje doba uopće moguće jer slične ili puno gore stvari se događaju diljem Hrvatske.

No neki potezi u cilju sprečavanja kriminala mogu se i moraju povući. Kako nam je rekao veoma je ogorčen ovom trenutnom situacijom i učiniti će sve da se kriminal iskorijeni, naravno uz pomoć nadležnih organa i službi.

Zato je odlučio da kao prvi korak k tome cilju, sazove sjednicu Vijeća za prevenciju i to već početkom sljedećeg tjedna. Na dnevnom redu biti će samo jedna točka i to borba protiv kriminala na području grada. Odlučan je u svojoj namjeri da grad učini sigurnim mjestom za život, a za to je spreman dati sve od sebe jer to je sada prioritetni zadatak koji nema alternative.

Možda će mjere koje će poduzeti uvjeriti građane da mu od njihove sigurnosti ništa nije važnije.

(rt, foto: zr)