Gradonačelnik Dražen Srpak na ŠtrudlaFestu u Jaškovu

 

ŠtrudlaFest je manifestacija koja ima zadatak očuvati hrvatsku tradiciju, zadovoljiti ona najzahtjevnija nepca, ali i poboljšati ponudu na hrvatskom kontinentu, koji je sve više atraktivan domaćim i stranim turistima. Ipak, ovaj gastronomski festival je drukčiji jer on se događa u srcu netaknute prirode, točnije u Jaškovu – selu štrudle, udaljenom tek deset minuta od Karlovca.

  Jačanje prijateljstva i unapređenje međusobne suradnje na svim područjima od interesa za građane Grada Murskog Središća i Grada Ozlja.

 

Očuvanje i obnova kulturne baštine, promocija turizma, umrežavanje udruga jedni su od interesa kojima se pokrenula suradnja između Grada Mursko Središće i Grada Ozlja, što je u konačnici rezultiralo i  potpisivanjem Sporazuma o bratimljenju uz sam Dan Grada Mursko Središće.

I prije potpisana Sporazuma udruge obiju gradova su surađivale. Članovi KUD-a „Mura“ sudjelovali su na prošlogodišnjem Štrudlafestu, a za uzvrat je njihova udruga sudjelovala na Martinju u gradu rudara. Ovogodišnji ŠtrudlaFest održan je prema drugačijem konceptu zbog situacije s korona virusom, pa je i samim time bio smanjeni broj izlagača i natjecatelja.

Na poziv gradonačelnice Grada Ozlja, ŠtrudlaFestu prisustvovao je gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak sa suprugom. Gradonačelnik je pohvalio raznovrsnost programa manifestacije i bogatu ponudu štrudli.

(GMS)