Građanin u PP Mursko Središće dragovoljno predao poluautomatsku pušku

Nacionalna preventivna kampanja “Manje oružja, manje tragedija” omogućava građanima dragovoljnu predaju oružja, streljiva, eksplozivnih i ubojitih sredstava, bez ikakvih sankcija

Jučer, 10. siječnja u prijepodnevnim satima u prostorije Policijske postaje Mursko Središće, nepozvan je pristupio građanin koji je želio ostati anoniman te je policijskim službenicima dragovoljno predao poluautomatsku  pušku (tzv. “papovku”), kalibra 7,62 mm. Puška je preuzeta i pohranjena u odgovarajućem spremištu.

Podsjećamo sve naše građane na nacionalnu preventivnu kampanju “Manje oružja, manje tragedija”, koja omogućava dragovoljnu predaju oružja, streljiva, eksplozivnih i ubojitih sredstava, bez ikakvih sankcija.

Oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192,  odnosno najbližoj policijskoj postaji. Nakon dojave na teren će se uputiti stručno osposobljeni policijski službenici, koji će preuzeti takva opasna i ubojita sredstva.

Napominjemo, kako dragovoljna predaja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava nije vremenski ograničena.

(tekst i foto: PU međimurska)