GRAĐANI SE ISKAZALI I ROBOM ZA POPLAVLJENE PRETRPALI SABIRNE PROSTORIJE U MURSKOM SREDIŠĆU

Koliko je veliko hrvatsko i međimursko srce u ovoj nevolji koja je zadesila žitelje u Slavoniji i u drugim mjestima uz Savu veliki  su primjer mještani M.Središća i okolnih mjesta koji su od prvog trenutka od objavljivanja pohrlili u centre za sakupljanje pomoći i začas napunili njihove prostore potrebnom robom.

Gradski crveni križ pod vodstvom njegove predsjednice gosp. Zdenke Lipić i uz bezgraničnu pomoć njegovih volonterki  Nerer Anike , Biserke Kozar , Nikoline Nikolić , Antonije Kos , Marine Gradiček – Hojsak, Lucije Vadarec , Marine Rajf , Jasmine Barat te Karmen Belše već od utorka dva puta na dan od 9 – 11 i 15- 17 sati skupljaju i pakiraju robu koju donose  građani .

Robu treba sortirati, spakirati je u vreće kako bi ona došla neoštećena i svježa do potrebitih. Građani se drže uputa i stvarno donose  robu koja je potrebna od hrane ,odjeće ,obuće , pitke vode , higijenskih potrepština  i dr.

  Koliko su  naši građani stvarno voljni pomoći pokazuje  podatak da su jučer popodne u M.Središću više niti u jednoj trgovini nije moglo kupiti pitke vode jer je  sva pokupovana i predana za naše Slavonce. Ima još interesantnih primjera kao  bakica koja je donijela  desetak jaja kako je rekla od svojih domaćih kokica jer drugo nema , ali to daje od srca. Nažalost gđa.Lipić ju je morala odbiti jer ne znaju kako  distribuirati  pokvarljivu robu. No i takova pomoć pokazuje veliko međimursko srce.

 

U srijedu navečer već je prema centralnom sabirnom centru u Čakovec odvezen kombi pun namirnica i stvari koje su proslijeđene dalje na poplavljena područja.

Zahvala i gospodinu Dobraniću koji je izvršio prijevoz svojim kombijem.

U četvrtak ujutro Hrvatsko kulturno društvo ” Pomurje” iz Lendave izvršilo prijevoz šest paleta robe sakupljenih u Lendavi te se još kamion nadopunio robom u Središću te se takav pun uputio u sabirni centar u Čakovcu.

No građani i dalje donose robu, neki se vraćaju i nekoliko puta i donose stvri koje su potrebne  kao npr. gospodin Palfi Franjo iz Peklenice,  te će večeras sigurno biti spreman još jedan kombi za transport. Posebno nas je ganuo gest male Lane Trstenjak iz vrtića “Maslačak” koja je sama spakirala svoj paket i poslala ga nepoznatom prijatelju ili prijateljici kojem će sigurno on dobro doći.

Predsjednica Lipić rekla je da će oni i dalje raditi danas i još sutra u petak u istom vremenu kao i do sada . Istaknimo još da se u Vatrogasnom domu svaki dan iza 18 sati može donirati građevinski materijal, boje za zidove ,kistovi i drugi građevinsku materijal potreban za obnovu poplavljenih kuća.

“Velika hvala svima koji su pomogli i još pomažu u našoj akciji. Gradu koji  nam je osigurao prostorije i sav potrošni materijal, Radiju 105 koji  je cijelo vrijeme naše akcije pozivao ljude na što veći odaziv , volonterima koji su nesebično kao i uvijek dosada pomogli da izvedemo ovaj projekt ,a najveća i posebna HVALA svim dobrim ljudima koji su  svojim donacijama omogućili da pomognemo ljudima u nevolji” ,rekla je predsjednica GCK M.Središće gospođa Zdenka Lipić.

 

                            (Z. Rihtarec, foto TZ, Milorad Pilipović, Tin Tomanić)