GRAD PRELOG  Hrvatski zavod za zapošljavanje o mjerama politike zapošljavanja

Na inicijativu gradonačelnika Ljubomira Kolareka, Hrvatski zavod za zapošljavanje održao je, za sve zainteresirane poduzetnike, predavanje, prezentaciju, pod nazivom: Mjere aktivne politike zapošljavanja u 2023. godini koje provodi Hrvatski Zavod za zapošljavanje. Prezentacija je održana, u četvrtak 9. veljače, u prostoru Poduzetničkog centra Prelog, a održali su je Nikola Hren, predstojnik Područnog ureda Čakovec, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje zajedno sa suradnicama Ivančicom Božić i Dijanom Okreša. Sve je uvodno pozdravio gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek.

Predavanje odnosno prezentacija Mjera aktivne politike zapošljavanja odnosila se na potpore koje su namijenjene poslodavcima i nezaposlenim osobama s naglaskom na one potpore koje se odnose na poslodavce. Svrha i cilj prezentacije bio je upoznati poslodavce s potporama HZZ-a, mogućnostima i načinima korištenja, iznosima potpora, potrebnoj dokumentaciji, načinima podnošenja zahtjeva te uvjetima i kriterijima koje trebaju zadovoljiti poslodavci i nezaposlene osobe.

Hrvatski zavod za zapošljavanje kontinuirano prati stanje na tržištu rada te prilagođava usluge  potrebama svojih korisnika. HZZ provedbom mjera aktivne politike zapošljavanja potiče i usmjerava korisnike na aktivno uključivanje i oblikovanje tržišta rada. Mjere su namijenjene poslodavcima, nezaposlenim osobama i ostalim tražiteljima zaposlenja. Temelje se na Europskom i Hrvatskom zakonodavstvu. Usmjerene su na: poticanje zapošljavanja ili samozapošljavanja, stjecanje prvog radnog iskustva, obrazovanje nezaposlenih i zaposlenih, usavršavanje/prekvalifikacije zaposlenih,  očuvanje radnih mjesta, povećanja konkurentnosti i poticanje mobilnosti radne snage. Više informacija o svim mjerama i prijavama potražite na www.mjere.hr .

(Grad Prelog, foto:Studio  Vipro)