Grad Mursko Središće nabavlja zaštitne maske za sve osnovnoškolce s područja Grada

Nakon objave Uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID 19 u radu osnovnih i srednjih škola Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja, Grada Mursko Središće je u dogovoru s Osnovnom školom Mursko Središće odlučio krenuti u nabavu zaštitnih maski kao pomoć u provođenju propisanih mjera.

U Osnovnoj školi Mursko Središće danas je održani sastanak vezan uz izradu i podjelu zaštitnih maski za sve učenike Osnovne škole uključujući i učenike područnih škola u Peklenici i Hlapičini te učenike iz naselja Štrukovec koji pohađaju Osnovnu školu u Selnici te djelatnike Osnovne škole Mursko Središće, na kojem su prisustvovali gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, ravnatelj Osnovne škole Mursko Središće Elvis Šarić, direktorica tvrtke I-kong d.o.o. Željka Tomašević i vlasnica Krojačkog obrta Anna Svjetlana Škvorc.

Zaštitne maske izrađivati će tvrtka I-kong d.o.o. i Krojački obrt Anna iz Murskog Središća, a direktorica Željka Tomašević i vlasnica Svjetlana Škvorc istaknule su kako su voljne donirati svaka po jednu perivu zaštitnu maske za svakog učenika. Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak naveo je kako će Grad tvrtki i obrtu donirati novčana sredstva za potrošni materijal u iznosu od trećine ukupnog iznosa. Tako će 240 učenika nižih razreda osnovne škole i 261 učenika viših razreda osnovne škole te sedamdesetak djelatnika dobiti po dvije zaštitne maske za lice. Gradonačelnik Dražen Srpak i ravnatelj Osnovne škole Elvis Šarić srdačno su se zahvalili tvrtki I-kong i Krojačkom obrtu Anna na nesebičnom trudu, radu i donaciji.

(tekst: GMS)