„GORJELE“ PROSTORIJE NK SOKOLA U VRATIŠINCU

DVD VRATIŠINEC I GORNJI KRALJEVEC ODRŽALI JAVNU VJEŽBU „SOKOL 2014.“

 

U nedjelju 14. rujna povodom dana Općine Vratišinec u organizaciji DVD-a Vratišinec održana je javna pokazna vježba DVD-a Vratišinec i DVD-a Gornji Kraljevec. Vježba se održala na nogometnom igralištu “NK SOKOL” Vratišinec, gdje je došlo do slijedeće pretpostavke:

 

“Nakon utakmice došlo je do požara u spremištu prostorija nogometnog kluba, odnosno u predjelu slačionica. Očevici događaja opazili su nastanak dima koji izlazi van objekta te pozivaju vatrogasce. Dolaskom na mjesto događaja vatrogasci pretražuju unutrašnjost prostorija kako bi pogasili požar i spasili osobe. Formira se mlaz za unutarnju navalu, te gase požar vanjskom navalom i štite okolne objekte. “

 

Na vježbi je sudjelovalo ukupno 13 vatrogasaca sa 3 vozila, te dva pomažuća. Vježbom je zapovijedao zapovjednik DVD-a Vratišinec Mihael Grbavec koji je ocijenio vježbu uspješno izvedenom. Na samom kraju vježbe načelnik općine Vratišinec Zdravko Mlinarić pozdravio je sve prisutne vatrogasce te im zahvalio na uspješnoj vježbi te ukazao kako je iznimno zadovoljan sa suradnjom dvaju DVD-a sa područja općine. Okupljeni mještani svoje oduševljenje vježbom iskazali su ogromnim pljeskom upućen sudionicima javne vježbe „Sokol 2014“.

 Nakon održane vježbe osmero vatrogasaca DVD-a Vratišinec na čelu sa zapovjednikom VZP-a grada Mursko Središće i općina Selnica, Sv. Martin na Muri i VratišinecMihaelom Grbavcem obišli su naselje Križovec i Grad Mursko Središće. Tamošnjim vatrogascima pomogli su u punjenju vreća, postavljanju zečjeg nasipa i ispumpavanju dvorišta.

                                                                                (Magdalena Šoltić)