GORAN HOBLAJ NA SKUPŠTINI BRANITELJA – GRADSKE ULICE OPASNE SU PO ŽIVOT ZA INVALIDE U KOLICIMA

Na nedavno održanoj godišnjoj skupštini Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranka Mursko Središće Goran Hoblaj iznio je jednu činjenicu kojoj se do sada nije pridavala nikakva pozornost. On je rekao sljedeće:

„ Kao branitelj i otac sina koji je invalid primoran da se vozi u kolicima moram obavijestiti i upozoriti sve vas, a i gradske vlasti, da je kretanje po središćanskim ulicama opasno po život i potpuno neprikladno za osobe sa invaliditetom koje koriste kolica. Na žalost, moj je sin jedan od njih, stopostotni invalid koji je vezan za kolica koja su mu jedini način na koji se može kretati. Svaki njegov izlazak na cestu predstavlja opasnost pogotovo kada sa biciklističkih staza, koje za takve osobe nisu prohodne, mora skrenuti na kolnik. Ima više takvih mjesta, a najkritičnija je ona kod Joke na glavnoj ulici. Svi smo svjesni podataka i situacija o kojima se u posljednje vrijeme puno govori i piše, a to je duplo povećanje kamionskog prometa u našem gradu kroz koji ta vozila jure glavom bez obzira i predstavljaju veliku opasnost za sve sudionike u saobraćaju, pogotovo za invalide. Apeliram na gradske vlasti da po tom pitanju nešto učine kako bi vožnja ili šetnja svih nas bila sigurnija.“

Gradonačelnik Dražen Srpak koji je prisustvovao skupštini odgovorio je Hoblaju.

„ Biciklističke staze, pješačke, ili kako god da ih nazovemo na žalost takve su kave jesu. Izgleda da se kod njihove izgradnje nije uopće mislilo o ovim situacijama o kojima vi govorite. Drago mi je da ste nas upozorili na taj problem, a mi ćemo učiniti sve, u suradnji sa mjerodavnim čimbenicima, da to popravimo i saniramo kritična mjesta koja su neprohodna za osobe u kolicima, pa čak i opasna po njihov život.

Nadamo se da će se ovaj problem uskoro riješiti što bi nam trebalo omogućiti sigurnije kretanje po gradskim ulicama.

 

                                                                                              (R. Tomanić)