GLUPOST BEZ GRANICA Na internetu Zagrepčanin podijelio svoj dobitni listić na kladionici, a u Čakovcu s njegovim kodom 44-godišnjak podigao dobitak!

Svi koji imaju otvoreni račun na nekoj od društvenih mreža (a tko nema) mogu vidjeti gotovo svaki dan da netko objavi dobitni listić sportskog klađenja kako bi se svojim prijateljima pohvalio dobitkom.

Da to nije dobra ideja svjedoči slučaj iz Čakovca kada je 44-godišnjak kopirao kod za isplatu listića kojeg je slavodobitno objavio jedan Zagrepčanin, a ovaj drugi s tim kodom putem interneta na dotičnoj kladionici podigao dobitak veći od 1.900,00 kuna koji mu je isplaćen na njegov korisnički račun.

Ovaj slučaj dogodio se 25. rujna 2020., a Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 16. ožujka 2022. podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv dotične “lukave” osobe.

Iako se ovakve prijevare vrlo brzo uoče, a uopće nije teško identificirati počinitelja, ipak pripazite kad objavljujete dobitni listić tako da na njemu ne budu vidljivi nikakvi detalji koji bi poslužili isplati.

(rt, foto: ilustracija)