Gimnastičke obiteljske maske u Atonu

Dvorana Nacionalnog gimnastičkog centra Aton u Nedelišću poznata je kao mjesto održavanja brojnih sportskih, ali i kulturnih te društvenih događaja. No, ovog ponedjeljka (5. siječnja) Aton je doživio jednu potpuno drugačiju, živopisnu i veselu manifestaciju.

Naime, Gimnastički kluba Marijan Zadravec Macan organizirao je tradicionalne Gimnastičke obiteljske maškare za svoje najmlađe članove, njihove roditelje i obitelji. Među roditeljima je bio i Jerko Treska iz Nedelišća koji je izjavio kako su on i supruga te dvije kćeri oduševljeni ovakvim načinom provođenja zajedničkog vremena.

Odlična ideja, lijepo se družimo i stvarno uživamo– poručio je.

Mladi gimnastičari pokazali su veliku maštovitost i kreativnost pretvorivši se na kratko u najdraže likove iz animiranih filmova, priča i bajki. Pingvini, kuhari, gejše, bubamare, Hulkovi, Batmani i mnogi drugi likovi doslovce su okupirali veliku sportsku dvoranu. U cijelu priču uključili su se i treneri gimnastičkog kluba koji su se maskirali u vještice i vještake. Jedna od “vještica” bila je i trenerica Tanja Mesarić Novak koja je za maškare rekla kako su dugogodišnja tradicija koja uvijek kod najmlađih naiđe na veliki odaziv.

-Vidimo da se i roditelji vole maskirati što znači da je naša ideja oko obiteljskog-sportskog druženja naišla na plodno tlo- izjavila je. Istaknula je kako osim dobre zabave rasplesani sudionici gimnastičkih maškara mogu osvojiti i vrijedne nagrade. Naime, stručni žiri ocjenjivao je najbolje maske, a kriteriji su osim kvalitete maske bili i korištenje materijala, vlastita izrada te plesna prezentacija.

Od pedesetak maski žiri je najboljima proglasio gejše, kokice i pingvine. Nagrađeni, kojima su pripale vrijedne nagrade sponzora i godišnje besplatne članarine, kao i ostali sudionici gimnastičke obiteljske maškare, već su poručili kako će se ponovno okupiti sljedeće godine.

(tekst M. Dovečer, foto GK MZ Macan)