FOTO&VIDEO U Peklenici se uređuju vodni servisni putevi od Spomen parka naftaštva do „pekleničkih graba“

U naselju Peklenica posljednjih godina završeni su brojni projekti kao što je obnovljeni i dograđeni društveni dom, u potpunosti obnovljena Čakovečka ulica, izgrađene pješačke staze u centru Peklenice, puno uloženo u sportske objekte i teren NK Plavih, izgrađena telekomunikacijska antena, opremljeni DVD Peklenica, postavljeno vježbalište na otvorenom, izgrađen Spomen park naftaštva, također uskoro će krenuti i radovi na izgradnji pješačko biciklističke staze u Glavnoj ulici – od početka naselja do trgovine NTL.  

Nakon odrađenih nekoliko sastanaka između direktora Hrvatskih voda, VGO za Muru i gornju Dravu i gradonačelnika Grada Mursko Središće Dražena Srpaka odredilo se kako će se urediti vodni servisni putevi u Peklenici – od centra naselja kraj mosta, do Spomen parka naftaštva  te servisni put od centra naselja prema pekleničkim grabama (ribnjak) koji se nalazi uz samu rijeku Muru.

Ovih dana u tijeku je izvođenje radova na uređenju vodnih servisnih puteva od strane Hrvatskih cesta. Vodni servisni putevi će moći služiti kao šetalište te će tako Peklenica dobiti krasnu šetnicu koja spaja Spomen park naftaštva s pekleničkim grabama – rijekom Murom. Potrebno je još urediti zadnjih dvadeset metara kako bi se servisni put – šetnica kvalitetno spojio s pekleničkim grabama.

(GMS)

VIDEO: