FOTOGALERIJA Tina Tomanića: Za liječenje dvogodišnje Mile Rončević humanitarnim fotografiranjem prikupljeno 17 tisuća kuna

Najbolji međimurski fotografi predvođeni Stjepanom Hranilovićem i Dariom Horvatom koji su bili organizatori, okupili su se jučer 31. ožujka na preloškoj Marini koja je bila mjesto humanitarnog fotografiranja.

Radilo se o prikupljanju novčane pomoći za liječenje dvogodišnje Mile Rončević koja već godinu dana boluje od akutne mijeloične megakariotične leukemije. Kako je za to potrebno oko 18 milijuna kuna u cijeloj Hrvatskoj i Međimurju pokrenuta je humanitarna akcija u koju su se uključili i međimurski fotografi koji su u tu namjenu jučer skupili točno 17.342,00 kuna. Također doznajemo da je tijekom sveukupne akcije u Hrvatskoj u pet dana prikupljeno mnogo više od potrebnog iznosa za liječenje u SAD-u, točnije u Philadelphiji i to čak 32 milijuna kuna. Višak ovog novca biti će iskorišten za liječenje druge djece.

U humanitarnom fotografiranju sudjelovali su sljedeći međimurski fotografi: Silvio Benč, Davorin Mance, Tin Tomanić, a priključili su im se u organizaciji i volonteri Tija i Mija Mance, Alen Fuš, Tamara Vlahek i Maja Labaš Horvat. Lutke je donirala Smiljana Strahija.

(rt, foto: Tin Tomanić)

(foto: Stjepan Hranilović)