FOTOGALERIJA POPLAVLJENE SKELE I GORNJEG KRAJA – RAJKO BOGDAN NIJE SPAVAO TRI DANA

Nadljudskim naporima u posljednja tri dana pripadnici civilne zaštite, vatrogasci i građani uspjeli su obraniti centar Murskog Središća. „Svaka čast svima“ rekla je jučer potpredsjednica vlade Vesna Pusić koja je obišla poplavljenu šetnicu. Ipak među mnogima koji su danonoćno dežurali i gradili zečje nasipe moramo izdvojiti Rajka Bogdana, središćanca i pripadnika JVP Čakovec koji tri dana nije spavao i uvijek je bio prisutan na svim kritičnim mjestima. Kada smo jučer sa njim razgovarali bio je gotovo bez glasa i na ivici snaga. Sve njegove prognoze koje je dao prije poplave u potpunosti su se ostvarile iako su mnogi prema njima bili skeptični. Zahvaljujući i tome uspjeli smo obraniti veliki dio grada, no na žalost ne i u potpunosti Gornji kraj gdje se Mura probila i poplavila neke kuće.

 Potok u Martinskoj ulici opasno je zaprijetio kući Hermine Bićanić. Civilna zaštita poslala je 30 pripadnika koji su postavili zečje nasipe, no oni na žalost nisu izdržali pa su kasnije dopunjeni novim vrećama. Našao se tu veliki broj Roma koji su bili u svako vrijeme spremni za akciju. Njima se Hermina i javno zahvalila putem televizije. Nasip je popustio i u Murskoj ulici gdje je došlo do poplave u nekim kućama. Na sreću Mura se povlači pa se stanje donekle normalizira. Kako je to izgledalo pogledajte na fotografijama Anđelka Juraka.

                                                                                              (R. Tomanić)

Na sljedeće dvije fotografije vidi se zadnji najviši vodostaj i ovaj sadašnji. Na jednoj se nalazi Dražen Srpak sa tragično preminulim skelarom Vinkom Trstenjakom.