FOTO – PRVI SNIJEG ZABIJELIO MURSKO SREDIŠĆE

Prvi ovogodišnji snijeg je u Međimurju počeo padati u subotu navečer.  Nakon ekstremno sušnog prosinca, s prvim danima Nove godine stigla je i snježna ciklona Ranko. Meteorološka vijest nedjelje je snježni pokrivač koji je prekrio veći dio unutrašnjosti Hrvatske. U nedjelju poslijepodne snijeg je prestao padati. No, ne zadugo.

Ponedjeljak nam donosi dosta oblaka, u prvom dijelu dana ponegdje uz kraća sunčana razdoblja, ali i mjestimičnu maglu. Tijekom dana većinom oblačno, a stižu i nove oborine. U sjevernijim krajevima uglavnom snijeg, a u Lici i ponegdje u južnijim dijelovima središnje Hrvatske i Slavonije postoji mogućnost i za kišu koja se smrzava na tlu, javlja Crometeo.

Iz Zimske službe Županijske uprave za ceste poručuju kako su prvi snijeg dočekali u punoj pripravnosti. Sve njihove raspoložive ekipe jučer od 19 sati su na terenu i tijekom noći za posipanje cesta potrošeno je 67 tona soli, dok potrebe za ralicama nije bilo jer je palo 3 do 4 cm snijega u donjem dijelu i koji centimetar više u gornjem Međimurju.

(rt, foto Tin Tomanić)

IMG_2048

IMG_2030

IMG_2046

IMG_2025

IMG_1997

IMG_2000

IMG_2010

IMG_2067

IMG_2049

IMG_2077