FOTO Odvoz humanitarne pomoći za Baniju iz Grada Mursko Središće

Svatko je našao svoj način da pomogne u iznimno teškoj situaciji koja je snašla stanovnike Banije. Strašan potres koji je pogodio Baniju, ujedinio je ljude diljem Hrvatske te su oni u najkraćem vremenu počeli skupljati pomoć ljudima koji su ostali bez krova nad glavom.

Grad Mursko Središće zajedno s Crvenim križem žurno je organizirao akciju prikupljanja pomoći po svim naseljima u sastavu grada. U dva dana brojni građani napunili su društvene domove i vatrogasni dom namirnicama i drugim potrepštinama, a koje su se prema naputku Crvenog križa u petak 08. siječnja otpremile na Zagrebački velesajma odakle će se roba dalje otpremati na postradala područja.

Tvrtka Agro-Hoblaj besplatno je ustupila šleper kako bi se roba lakše transportirala do Zagreba i jedan manji kamion za dovoz robe iz naselja. U pomoć utovarivanja namirnica i potrepština uključili su se gradonačelnik Dražen Srpak, zamjenik gradonačelnika Miljenko Cmrečak, predsjednik Gradskog vijeća Zvonko Vrtarić, članovi Nogometnog kluba „Rudar“, članovi Moto kluba „Miners“, DVD-a Peklenica i djelatnici komunalnog poduzeća Murs-ekom. Gradonačelnik Dražen Srpak zahvaljuje članovima udruga, klubova, volonterima, mjesnim odborima, Crvenom križu, gospodarskim subjektima, DVD-ima i svim građanima koji su na bilo koji način pomogli i uključili se u akciju prikupljanja pomoći. Grad će u dogovoru s Crvenim križem akciju prikupljanja pomoći ponoviti u veljači.

(Grad Mursko Središće)