FOTO Međimurska županija nagradila najuspješnije škole i vrtiće u akciji “Papir nije smeće”

Jedanaestu godinu zaredom, nove generacije predškolaraca i učenika osnovnih škola Međimurske županije sudjelovale su u tradicionalnoj edukativnoj akciji tvrtke UNIMER iz Čakovca „Papir nije smeće“. U ovogodišnju akciju uključilo se 14 vrtića i 22 škole te je 7.418 djece uspjelo skupiti ukupno 164.14 tona staroga papira.

Direktor UNIMER-a Branko Gregur naglasio je zadovoljstvo odjekom akcije i postignutim ciljem – osvješćivanjem važnosti sortiranja otpada među najmlađima, te dodao da su po tri prvoplasirane ekipe iz škola i vrtića na dar za uspjeh dobile mladicu stabla koje će zasaditi u dvorištima svojih ustanova. Međimurska županija osigurala je novčane nagrade najuspješnijim školama i vrtićima: za prvo mjesto 450 eura, za drugo 300 te za treće 150 eura.

Među školarcima i ove godine prvoplasirani su učenici Osnovne škole dr. Vinka Žganca Vratišinec, druga je bila OŠ Sveta Marija, a treća OŠ Donji Kraljevec. U konkurenciji najmlađih prvoplasirani je Dječji vrtić Klinčec Donji Vidovec, drugi rezultat ostvarili su mališani iz DV-a Stonoga Novo Selo Rok, a treći je DV Pčelica Ivanovec. U akciji je ukupno sudjelovalo 1.128 djece iz vrtića te 6.290 učenika.

Proglašenju najboljih pridružili su se župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini te načelnica Općine Donji Vidovec Bojana Petrić i komercijalni direktor tvrtke Tehnix Željko Horvat koji su istaknuli da je riječ o vrijednoj akciji jer poruku iznimno važnu za budućnost našega okoliša prenosi upravo na one na kojima će briga o njemu i ostati.

Služba za poslove župana