FOTO Dani dobravskog ljuka okupili brojne posjetitelje

Tradicionalna manifestacija Dani dobravskog ljuka, održana u organizaciji Općine Donja Dubrava i društva za biološko dinamičko gospodarenje Duga, i ove godine – u svom 16. izdanju – okupila je brojne posjetitelje. No, osim zabavnog karaktera, manifestacija ima edukativnu notu te je redovito i mjesto razmjene iskustava poljoprivrednih proizvođača.

Manifestaciju iz godine u godinu sve više raste i privlači sve više izlagača i posjetitelja zainteresiranih za uzgoj, promociju i širenje svijesti o važnosti vraćanja prirodi i načinu života.

Samu manifestaciju otvorio je zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, dok je načelnik Donje Dubrave Marijan Varga zahvalio Međimurskoj županiji što manifestaciju podržava od samih početaka te kazao kako je dobravski ljuk označen kao proizvod posebnog interesa te potiču i uzgoj sjemena, lukovica i luka. U ime organizatora izlagačima se zahvalio Josip Sabol, idejni začetnik manifestacije.

Posjetitelji su u nedjelju uživali u prezentaciji pripremanja autentične međimurske gibanice te u degustaciji, a članice donjodubravske Udruge žena i Udruge umirovljenika izložile su domaće kolače.

Za one koji su željeli saznati više, predavanje o ljekovitim i nutritivnim svojstvima luka održao je dr.sc. Željko Sobotka, a otvorena je i izložba slika Donjodubravčanina Zorana Horvata dok se druženje nastavilo uz nastup članova Kulturno-umjetničkog društva Seljačka sloga iz Donje Dubrave.

Služba za poslove župana