FOTO 7. gardijska brigada “PUMA” – oslikan mural u Gradu Čakovcu

U cilju promocije 7. gardijske brigade „PUMA“ i njezinih pripadnika nastavljamo sa aktivnostima oslikavanja murala diljem Hrvatske. U izradu murala uključene su jedinice lokalne samouprave i Ministarstvo hrvatskih branitelja, a glavni pokretač i organizator je Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“.

Tako smo u sklopu projekta „Izrada murala u Međimurskoj županiji“ u utorak, dana 10. listopada 2023. godine oslikali murale sa grbovima 34. inženjerijske bojne Čakovec, 54. samostalne pješačke bojne Čakovec te mural s motivima 1. gardijske brigade „Tigrovi“ i 7. gardijske brigade „Puma“ na zidovima trafostanice koja se nalazi kod trgovine Unicom Čakovec, na adresi: Travnička-jug 1, Čakovec. Dimenzije murala sa grbovima 34. inženjerijske bojne i 54. samostalne pješačke bojne iznose 4 x 2,5 metra, a dimenzije murala sa motivima 1. gardijske brigade „Tigrovi“ i 7. gardijske brigade „Puma“ su 4,5 x 2,5 metra. Autor murala je zagrebački umjetnik Kruno Tuđen – Thorn.

Zahvaljujemo Elektri Čakovec i direktoru Igoru Ivkoviću na danoj suglasnosti za izradu murala, Međimurskoj županiji, županu Međimurske županije Matiji Posavcu te gradonačelnici grada Čakovca Ljerki Cividini i djelatnicima grada Čakovca na iznimnoj suradnji i pomoći u radu Udruge, kao i članovima Udruge veterana inženjerijske bojne Domovinskog rata Čakovec, Udruge veterana 54. samostalne pješačke bojne Međimurske županije, Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade „Tigrovi“ Podružnica Varaždinske županije i Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ na sudjelovanju na predstavljanju murala.

Priča se nastavlja….