FLASHMOB U MURSKOM SREDIŠĆU – NA ŠETNICI PLESALO 50 OSNOVNOŠKOLACA

Mursko Središće se danas pridružilo jedinstvenom Flashmobu koji se ove godine održava u 33 europske zemlje, a sve povodom obilježavanja tjedna kretanja i popularizacije zdravog načina življenja. U Hrvatskoj, osim u Murskom Središću plesalo se je u Prelogu, Čakovcu i Karlovcu.

 

Više od 10 000 Europljana sudjelovalo je danas 20. rujna u jedinstvenom flashmobu  koji je dio promocije paneuropskog MOVE Week-a koji se održava pod krilaticom  “100 milijuna više Europljana aktivnih u sportu i tjelesnoj aktivnosti do 2020. godine”.

 

Flashmob aktivnost je ples na zajedničku koreografiju koju je pripremila ISCA, a plesači su plesali na jedinstvenu koreografiju i glazbenu temu.

 

 Organizatori flashmoba u Međimurju su Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, Gradovi Čakovec, Prelog i Mursko Središće te Turistička zajednica Grada Preloga i Grada Mursko Središće. 

 

Evo što nam je rekla voditeljica Izabela Lisjak:

„Na prijedlog Svjetske zdravstvene organizacije snima se spot kojim se želi potaknuti ljude na kretanje. Ovaj naš spot će se ukomponirati u svjetski spot, a ples je jedan od pokretača koji ljude diže na noge i potiče na kretanje. Majice u kojima smo nastupali donacija su Zavoda za javno zdravstvo. Svi mi smo ponosni što je Mursko Središće u tome sudjelovalo kao jedan od samo 4 odabrana grada u Hrvatskoj. Danas je na šetnici plesalo pedeset dvoje djece iz naše Osnovne škole od petog do osmog razreda i svi su oni time bili jako oduševljeni.“

                                                                               (tekst i foto R. Tomanić)