FIRE CHALLENGE – NOVA SMRTONOSNA POŠAST HARA FACEBOOKOM I DRUGIM DRUŠTVENIM MREŽAMA

Američki tinejdžer htio je snimiti viralni video ‘vatrenog izazova’, no završio je u bolnici s opekotinama drugog stupnja

Tijekom proteklih godina među tinejdžerima na internetu proširili su se neki iznimno opasni trendovi poput gutanja velike količine cimeta i neknominationa u kojem je cilj popiti što veću količinu alkohola, a onda putem Facebooka nominirati nekog prijatelja na ispijanje alkohola, a sve se snima i objavljuje na društvenim mrežama. 

Ovakvo ispijanje alkohola i nominacije uzeli su dvije žrtve ove godine te sudva mladića preminula zbog neknominationa, a sada se među mladima proširio još jedan opasan trend zbog kojeg su neki već završili u bolnici –fire challenge, odnosno vatreni izazov. Tako se za svojih pet minuta online slave tinejdžeri zapaljuju nadajući se kako će njihovi video zapisi postati viralni i kako će ih pogledati milijuni ljudi.

·         ‘Klub boraca online’: Novi opasan trend na internetu uzeo prvu žrtvu!

Kako bi ‘vatra što bolje gorjela’, mnogi koriste sprejeve i alkohol koje namažu po svome tijelu – koliko to može biti opasno na teži je način saznao jedan 15-godišnjak iz Lexingtona koji je nakon ove ‘igre’ koja se u potpunosti otela kontroli završio u bolnici. Njegov se video brzo proširio internetom i postao je viralan, no umjesto zvijezde, on je postao predmet ismijavanja na internetu te su ga mnogi korisnici proglasili glupim.

Zadobio je opekotine drugog stupnja, a kada je izašao iz bolnice na Vineu je objavio video u kojem pokazuje zavoje na trbuhu, a njegov video kao i brojne druge videozapise u kojima mladi eksperimentiraju s vatrom možete pogledati ako u tražilicu na Twitteru i Vineu upišete #FireChallenge.

U razgovoru za medije, na pitanje zašto je to napravio, on je odgovorio: ‘Ne znam, u biti nisam niti razmišljao‘, a jedan je vatrogasac napomenuo kako će ova nevjerojatna glupost i opekline koje je zadobio utjecati na ovog mladića do kraja života.

Internetom se čak proširila i priča kako je jedan mladić umro tijekom fire challengea, no na Daily Dotu kažu kako je ta informacija koju su prenijeli neki mediji lažna, donosi  http://dnevnik.hr/