ERVIN VIČEVIĆ O KRAĐI DRVA – DO KADA ĆE MANJINA PROVODITI TEROR NAD VEĆINOM?

Na poziv mještana Selnice koji imaju privatne šumske parcele u području zvanom Brezje odazvao sam se, te usput obavijestio medije, policiju, gradonačelnika grada Mursko Središće gosp. Srpaka koji se ispričao zbog nemogućnosti dolaska , ali je obećao obaviti razgovor s mještanima naselja Sitnice.

Ovaj put ne samo da su pokradena drva nego je šuma devastirana do te mjere da se to područje ne može više zvati šumom. Ono što je još više zgrozilo je način piljenja stabala. Visina je oko 120 cm kojom se pokazuje obijest.

asuma4

Policija je izašla na teren i pronašla počinitelje, ali vjerojatno će se ponoviti priča u kojoj policija svoj posao odradi i dalje ništa. Jednostavno zakoni u praksi ne funkcioniraju.

asuma5

Posebno se ponovno postavlja pitanje isplate naknade za drva socijalno ugroženima. Često se na našem vijeću postavlja to pitanje jer vijećnici vide kako završi većina tog novca, a to je nakon izlaska iz općine pravac trgovina, a rijetko se kupi nešto drugo osim alkohola.

Je li ova država stvarno toliko bogata da se na taj način razbacuje novcem?

asuma1

Nije se ovo desilo prvi put, mada je ovaj slučaj drastičan, ali sve se to već događa godinama. Možda jednom ljudi shvate da se to ne događa tamo nekom susjedu  ili tamo u nekom drugom selu. Događa se svima nama i moramo početi razmišljati i postaviti se tako da tome jednom stanemo na kraj.

(Ervin Vičević, načelnik Općine Selnica)

asuma2

asuma6