EKSKLUZIVNA VIJEST – GRAD MURSKO SREDIŠĆE DOBIO HITNU MEDICINSKU POMOĆ!

Muralist prvi objavljuje ekskluzivnu vijest da je Grad Mursko Središće dobio hitnu medicinsku pomoć. Kako saznajemo radi se o 5 timova T2 sastavljenih od vozača i medicinskog tehničara. Ovi timovi razlikuju se od onih T1 koje čine liječnik specijalist hitne medicine i medicinska sestra ili tehničar.

Timovi T2 izlaze na teške hitne intervencije kao što su prometne nezgode, padovi, ozljeđivanja, alergijske reakcije, požari itd, kao i timovi T1 u kojima je liječnik. Za sada će oni djelovati na području grada, a u doglednoj budućnosti trebali bi ih zamijeniti timovi T1. Moramo kazati i to da je Čakovcu ostalo njegovih 10 timova i da zbog hitne medicinske pomoći u Murskom Središću nije ništa izgubio, kako je to u nekim planovima bilo predviđeno.

 

Ostaje još samo da se u predstojećim danima riješi pitanje smještaja središćanskih timova, a to će biti sigurno dogovoreno, kako nam je rekao gradonačelnik Dražen Srpak. Odluka o formiranju hitne medicinske pomoći u Gradu Mursko Središće donesena je 31.05.2016. godine i svakako je rezultat velikog zalaganja gradskih i županijskih struktura, kao i samih građana koji su u tu svrhu potpisivali i peticiju koja je po ovome u potpunosti uspjela.

 

(R. Tomanić)

0148

0226